Vďaka kolagénu bude vaša pleť zdravá a vypnutá.pexels
StoryEditor

Kolagénový doping nie len pre vašu pleť! Zabudnite na doplnky výživy, zamerajte sa na správny výber potravín

23.11.2023, 14:00
Životný štýl

S kolagénmi a ich propagáciou sa za posledné roky roztrhlo vrece. Kolagén je samozrejme pre vašu pleť, ale aj telo samotné veľmi dôležitý, no získať ho môžete aj tým, že si budete pravidelne servírovať jedlá bohaté práve na túto zložku. Poďakuje sa vám nie len pleť, ale aj vlasy, kosti a kĺby.

Kolagénový doping

Ak chcete dopĺňať kolagén, ktorý si už telo nie je schopné vyprodukovať samé, mali by ste ho v prvom rade konzumovať pravidelne a v dostatočných množstvách. Na vaše šťastie sa kolagén ukrýva najmä v zdravých potravinách, ktoré okrem iného prispievajú aj k strate kilogramov. Na tanieri by vám nemali chýbať ryby, kuracie mäso, vajíčka, predovšetkým bielky. Z orieškov k správnej tvorbe kolagénu prispievajú kešu, no zabudnúť nemôžeme ani na strukoviny. Avokádo, rôzne druhy šalátov, cesnak a tiež paradajky, červená či žltá paprika. To všetko sú potraviny, ktoré prispievajú k tvorbe kolagénu. Z ovocia sú ideálnymi bobuľové a citrusové plody.

Na toto zabudnite

Ak chcete, aby bol efekt ešte lepší, vyhýbajte sa sladkostiam, sladeným nápojom, pečivu a tiež častej konzumácie rôznych ďalších sacharidov, akými sú pečivo či cestoviny. Vďaka tomu budete plní energie a vaša pleť bude pružná, svieža a bez vrások.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. máj 2024 17:55