Pestrá desiata je základ úspechu.dreamstime
StoryEditor

Pripravujete denne desiatu pre vaše deti? Toto by v nej nemalo chýbať

27.09.2023, 08:00
Životný štýl

Už ste naskočili do rozbehnutého kolotoča povinností a naháňate sa medzi prácou a rodinou? September je zrejme jeden z najhektickejších mesiacov vôbec. Nechýba počas neho ani každodenná rutina v chystaní desiatej do školy. Ak vám dochádzajú nápady a chcete si tieto povinnosti o niečo zjednodušiť, inšpirujte sa týmito tipmi.

Čokoľvek, čo sa dá pripraviť si deň vopred aj urobte. Ušetríte tým množstvo času a tiež stresu z toho, že niečo nestíhate.

Predpríprava

K príprave rozhodne patrí aj to, že viete, čo budete na desiatu potrebovať. Urobte si s deťmi „jedálniček“. Vyhnete sa tak tomu, že vám celú desiatu donesú domov, pretože im nechutila. Rovnako nebudete musieť denne premýšľať, čo im do desiatového boxu nabalíte. Podľa toho aj nakupujte. Pečivo si kúpte na viac dní a dajte ho do mrazničky. Budete ho mať neustále po ruke a nič vás nezaskočí.

Chutná desiata

V prvom rade by ste vašim ratolestiam mali dať na desiatu to, čo majú radi. Často je práve to najväčšia dilema. Kým rodičia by si predstavovali snack box plný zdravých jedál, deti potešia úplne iné maškrty. Nájdite spoločný kompromis a v konečnom dôsledku budete spokojní najmä vy.

Box plný vitamínov

V krabičke s desiatou by mali byť potraviny, ktoré sú nie len zdravé, ale aj sýte. Ak majú vaše deti radi pečivo, dajte im ho. Vyberajte celozrnné, ražné či kváskové. S kvalitnou šunkou či syrom je to presne to, čo vaše deti zasýti. Nezabudnite na porciu zeleniny podľa toho, čo má vaše dieťa rado. Uhorka, paprika, paradajky, ale aj mrkva sú skvelou voľbou. Rovnako ako ovocie či oriešky, ktoré obsahujú množstvo zdravých tukov. Deťom poskytnú energiu, ktorú počas vyučovania potrebujú. A nezabudnite na niečo, čo ich poteší. Aj spomedzi sladkostí sa dá vyberať s rozumom. Kúsok horkej čokolády, alebo mliečna čokoláda dosladená stéviou, či cukríky, ktoré sú tiež sladené prírodnými sladidlami. Sladkosti k deťom jednoducho patria, tak im ich v rozumenej miere doprajte a majte kontrolu nad tým, čo  a koľko jedia.

Rýchle desiate

Ak nestíhate, uľahčite si život a pokojne z času na čas siahnite aj po polotovaroch. Wafle potešia všetky mlsné jazýčky. Dnes už skutočne aj polotovary kúpite vo veľmi dobrej kvalite. Tvarohový dezert, termix, jogurt, ale aj detská ovocná výživa s piškótami môžu byť vašou záchranou, ak nemáte po ruke nič iné. Čo vám tiež ušetrí čas je, ak necháte vaše deti, aby si chytali desiatu samé. Budete prekvapení, ako ich to bude baviť. Zo začiatku im buďte nápomocní a časom to zvládnu sami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 15:49