Pri chudnutí musíte byť disciplinovaná.pexels
StoryEditor

Zbavte sa (nie len) popôrodného bruška. Pomôže vám najmä jedna vec!

11.10.2023, 20:00
Životný štýl

Vaše dieťa už navštevuje materskú školu, no vás sa stále drží brucho, ktoré ste nadobudli počas tehotenstva? Nuž, nie ste v tom samé. Brucho je partia, ktorá trápi mnoho žien. Zbaviť sa jej nie je vôbec jednoduché a bude to chcieť nie len odriekanie, ale aj sebazaprenie, disciplínu a v neposlednom rade kontrolu nie len nad jedálničkom, ale aj pohybom.

Či už ste po pôrode, alebo len jednoducho máte nábeh na priberanie do tejto partie, držte sa týchto rád, ktoré vám pomôžu zbaviť sa vypuklého bruška.

Navarte si štíhle brucho

Všetci tréneri a výživoví poradcovia vám povedia jedno: „Brucho sa varí v kuchyni“. A je to tak. Môžete behať, cvičiť, skákať koľko len chcete, ak nebudete mať správne nastavený jedálniček, bruško sa vás bude držať. Obmedzte príjem sacharidov, no rozhodne ich zo stravy úplne nevylučujte. Najmä, ak máte vyšší výdaj energie. Platí pravidlo, že príjem kalórií musí byť nižší, než ich výdaj. Sacharidy konzumujte v podobe zdravých celozrnných obilnín, ovocia či zeleniny. Sladkostiam dajte stopku. Podobne aj sladeným nápojom a alkoholu. Rozhodne jedálniček obohaťte v prospech strukovín a bielkovín.

Pohyb

Ak ste po pôrode, zrejme máte pohybu viac než dosť. No to, že sa celý deň nezastavíte neznamená, že máte pohyb, ktorý je zameraný na spaľovanie kalórii. Ukradnite si pár minút denne pre seba a doprajte si poriadny kardio tréning. Alebo sa počas kočíkovania prechádzajte svižným krokom. Ani sa nenazdáte a kilá pôjdu dole samé. A to aj tie na inkriminovanej partii, akou brucho rozhodne je.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 08:51