KEFÍR ALEBO CEREÁLIE
Na zahnanie malého hladu sú ideálne balené cereálie. Na dopoludňajšiu alebo popoludňajšiu desiatu sa výborne hodí aj kefír či nesladené acidofilné mlieko. Obsahujú zdraviu prospešné probiotické kultúry, ktoré pomáhajú udržiavať rovnováhu črevnej mikroflóry, dodávajú telu vápnik a kvalitné bielkoviny. A zasýtia vás v pohode až na niekoľko hodín.
PRÍRODNÉ NESOLENÉ ORECHY
Obsahujú zdravé tuky, bielkoviny a veľa minerálov a vitamínov. Je vedecky potvrdené, že dodávajú energiu a zlepšujú náladu. Mali by sme ich však denne zjesť najviac hrsť, pretože majú vysokú kalorickú hodnotu. Voľte len prírodné, nesolené a nepražené orechy. A hlavne pri vlašských si dávajte pozor na plesne – spoznáte ich podľa prítomnosti jemných „pavučiniek“.
PROTEÍNOVÉ TYČINKY
Rýchlym zdrojom energie a bielkovín sú aj proteínové tyčinky. Pri nákupe však čítajte pozorne etiketu, aby ste ich nezamenili za cukrami nabité maškrty.
ĎALŠIE TIPY DO KRABIČKY
- Kúsky makrely s pečivom a reďkovkami.
- Zvyšok šalátu od večere s kúskami tofu alebo vajíčka.
- Kocky hrušky a jablká s medom, so zázvorom a škoricou.
- Plátky údeného lososa s pečivom a listovým šalátom.
- Zelenina (mrkva, kaleráby, reďkovky, brokolica) doplnená jogurtovým dipom s bylinkami.
- Špenátové rolky – listy špenátu zrolované s plátkom šunky a s mrkvou.
- Kúsky tvrdého syra s cherry paradajkami, posypané mletou paprikou.