shutterstock.com
StoryEditor

Chutná desiata pre vaše deti. Bochníky s mozzarellou a bazalkou

07.09.2020, 14:00
Mama a rodina
Skúste zmenu a namiesto klasiky, akou je rožok s maslom a so šunkou, vyskúšajte túto chrumkavú zapečenú dobrotu.

Bochníky s mozzarellou a bazalkou

4 rustikálne bochníky
1 lyžica masla
1 strúčik cesnaku
2 mozzarelly
hrsť cherry paradajok
soľ
korenie
lístky bazalky na ozdobenie

1 Do pečiva urobíme zhora šikmé zárezy. Maslo vymiešame s prelisovaným strúčikom cesnaku a votrieme do nakrojených častí. Mozzarellu a paradajky nakrájame na plátky a striedavo naukladáme do zárezov. Osolíme, okoreníme a pečivo naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
2 Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 5 až 7 minút. Hotové bochníky ozdobíme lístkami bazalky a podávame.

Náš tip: Pokiaľ máte radi slaninku, pridajte si ju spolu s mozzarellou do zárezov bochníkov.

Príprava: 30 minút
1 porcia obsahuje 2 244 kJ/536 kcal
Počet porcií/kusov 4

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/mama-a-rodina, menuAlias = mama-a-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 05:03