Bochníky s mozzarellou a bazalkou
4 rustikálne bochníky
1 lyžica masla
1 strúčik cesnaku
2 mozzarelly
hrsť cherry paradajok
soľ
korenie
lístky bazalky na ozdobenie
1 Do pečiva urobíme zhora šikmé zárezy. Maslo vymiešame s prelisovaným strúčikom cesnaku a votrieme do nakrojených častí. Mozzarellu a paradajky nakrájame na plátky a striedavo naukladáme do zárezov. Osolíme, okoreníme a pečivo naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
2 Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C 5 až 7 minút. Hotové bochníky ozdobíme lístkami bazalky a podávame.
Náš tip: Pokiaľ máte radi slaninku, pridajte si ju spolu s mozzarellou do zárezov bochníkov.
Príprava: 30 minút
1 porcia obsahuje 2 244 kJ/536 kcal
Počet porcií/kusov 4