Schudnite aj bez cvičenia.dreamstime
StoryEditor

Schudnite aj bez cvičenia: Pri týchto činnostiach dokážete spáliť nadbytočný tuk

14.09.2023, 19:00
Životný štýl

Síce je cvičenie zdravé a podporuje rýchlejšie či efektívnejšie chudnutie, mali by ste vedieť, že zhodiť nadbytočné kilogramy nemusíte len vďaka nemu. Existujú totiž činnosti, pri ktorých dokáže schudnúť takmer rovnako, a to bez toho, aby ste prekročili prah posilňovne. Pozrite sa, o ktorých činnostiach je reč.

Túžite schudnúť, no nemáte čas na cvičenie či držanie nejakej drastickej diéty? V takomto prípade by ste mali vedieť, že kilá môžete zhodiť aj bez hladovania či posilňovania. Existuje totiž niekoľko činností, ktoré sa radia k fyzickým aktivitám, pri ktorých môžete spáliť veľké množstvo kalórii. Pozrite sa, ako sa dá schudnúť aj bez namáhavého cvičenia.

Chôdza po schodoch

Či už sa jedná o byt, dom alebo kanceláriu, ak máte po ruke schody, rozhodne ich využívajte čo najviac. Nielenže vďaka tomu podporíte pevnejšie zdravie, ale aj schudnete a budete sa cítiť lepšie fyzicky a psychicky. Keď vám obyčajná chôdza začne pripadať nudná, môžete po schodoch začať behať či skákať.

Nosenie tašiek

Keď sa rozhodnete ísť od obchodu, ktorý máte po blízku, zabudnite na nejaký dopravný prostriedok. Keď sa z neho totiž budete vracať a vaše nákupné tašky budú plné potravín, prechádzka s takýmto závažím bude skvelá pre vaše chudnutie. Okrem toho si môžete vytvarovať vrchnú časť tela a naučiť a vytrvalosti.

Umývanie okien

Síce môžete spáliť kalórie pri akomkoľvek druhu upratovania, umývanie okien je na chudnutie ako stvorené. Zohýbate sa pri ňom, zdvíhate ruky, preťahujete celé telo a ponáhľate sa, aby ste túto činnosť mali čo najrýchlejšie za sebou. Možno by ste to nepovedali no pri umývaní okien dokážete spáliť okolo 300 kalórii.

Práce na záhrade

Či už máte záhradu plnú kvetov alebo zeleniny a ovocia, viete, že sa o ňu treba neustále starať, polievať, sadiť, vytrhávať burinu, hrabať či zbierať. Okrem úrody si však z tejto činnosti môžete odniesť aj dobrý pocit a nižšie číslo na váhe. Pri záhradníčení totiž spálite viac ako 550 kalórii.   

Hranie sa s deťmi

Ak máte deti, ktoré sa radi hrajú alebo trávia veľa času vonku, skúste sa do ich hier zapojiť o čosi viac. Pri takom skákaní na trampolíne, naháňaní sa či plávaní v bazéne môžete schudnúť nadbytočné kilá a vyformovať si postavu do budúcej plavkovej sezóny.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 20:45