Ranný tréning naštartuje váš metabolizmus.pexels
StoryEditor

Odcvičte si tréning hneď ráno! Zaručí vám to nie len dobrú náladu, ale aj kalórie budete spaľovať oveľa rýchlejšie

10.09.2023, 08:00
Životný štýl

Každý to ma nastavené inak. Kým niekomu viac vyhovuje odcvičiť si svoj tréning ráno, inému robí problém vstať skôr a radšej si to odmaká večer. Ranné tréningy však majú niečo do seba. Skúste si párkrát privstať a keď na sebe uvidíte benefity ranného cvičenia, možno v nich nájdete aj čaro, ktoré ponúkajú.

Pohyb by mal byť vašou každodennou súčasťou. Niekedy však čas hrá proti vám a počas dňa sa okolnosti zmenia niekoľkokrát. A tak opäť nesplníte svoj tréningový plán.

Naštartujte sa

Ak sa vám párkrát stalo, že sa vám počas dňa zmenil program a boli dôležitejšie veci, než váš tréning, skúste ho prehodiť z večerných hodín na tie ranné. Práve vďaka tomu sa vám možno oveľa jednoduchšie budú dodržiavať ciele, ktoré ste si stanovili. Ak si ráno odcvičíte čo máte, nebude počas dňa v strese, či všetko stihnete. Chce to kus sebazaprenia vstať z postele o hodinu skôr, no stojí to za to. Vaše telo si už po veľmi krátkom čase zvykne na zmenu režimu a bude to čím ďalej, tým jednoduchšie.

Ušetríte

Ak preferujte cvičenie vo fitnescentrách, skúste sa vo svojom okolí poobzerať po takom, ktoré má práve ranné vstupy za zvýhodnené ceny. Ak by ste však aj necvičili za menej peňazí, rozhodne vás môže motivovať aspoň fakt, že vás tam nebudú desiatky a že si priebežne odcvičíte všetko bez zbytočného prestojov, pretože nebudete musieť čakať kým sa uvoľní váš stroj či miesto, ktoré práve chcete využiť.

Ráno robí deň

Ráno robí deň je jedna obrovská pravda. A ak to vaše ráno začnete tréningom, počas ktorého sa vám do krvi vyplavia endorfíny, potom máte o dobrú náladu postarané. A to počas celého dňa. Benefity z cvičenia sú vám iste dobre známe. Tak prečo z nich nečerpať počas celého dňa? Navyše budete oveľa odolnejší voči stresu a ani negatívne naladení kolegovia vás z vašej optimistickej bubliny nevytrhnú tak ľahko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. máj 2024 02:33