Arónia je všestranný liek.unsplash
StoryEditor

Arónia: Superpotravina, ktorá by na jeseň vo vašej výbave nemala chýbať!

12.09.2023, 14:00
Zdravie

Niektoré potraviny by si zaslúžili oveľa väčšiu pozornosť, než im venujete. Presne ako v prípade arónie. Zväčša ju obdivujete pri prechádzkach parkom, no len ako okrasný krík. A pritom je to jeden z najväčších zdrojov nielen vitamínov, ale aj antioxidantov.

Aróniu je najlepšie spracovať. Nájdite si spôsob, ktorý vám najviac vyhovuje či už v podobe sirupu, alebo tinktúry a podporte pravidelnou konzumáciou nie len budovanie imunity, ale aj iné oblasti vášho zdravia.

Imunita

Počas nasledujúcich ročných období bude otázka budovania imunity na stole pravidelne. Pri kolotoči chorôb a vírusov, ktoré budú útočiť zo všetkých strán vám nič iné ani neostáva. Arónia je bohatým zdrojom vitamínu C. Jeho úlohou je stimulovať tvorbu bielych krviniek a tiež kolagénu. Práve oni majú za úlohu chrániť bunky, obnovovať tkanivá a tak chrániť vaše telo pred chorobami. Antibakteriálne účinky ešte znásobujú silu arónie a to aj počas chrípkového obdobia.

V boji proti rakovine

Antokyaníny sú tiež látkou, o ktorú v arónii nie je núdza. Je to skvelá správa hlavne z dôvodu, že práve táto látka má silné protirakovinové vlastnosti. Rakovinové bunky nielen že eliminuje, ale má schopnosť vyvolať takzvanú apoptózu, ktorá spôsobuje, že tieto napadnuté bunky odumrú. Zároveň obsahuje množstvo antioxidantov, ktoré bránia vplyvu voľných radikálov na váš organizmus. To sa odrazí nie len na celkovom zdraví tela, ale aj pokožky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 03:04