Ranný tréning naštartuje váš metabolizmus.pexels
StoryEditor

Odcvičte si tréning hneď ráno! Zaručí vám to nie len dobrú náladu, ale aj kalórie budete spaľovať oveľa rýchlejšie

10.09.2023, 08:00
Životný štýl

Každý to ma nastavené inak. Kým niekomu viac vyhovuje odcvičiť si svoj tréning ráno, inému robí problém vstať skôr a radšej si to odmaká večer. Ranné tréningy však majú niečo do seba. Skúste si párkrát privstať a keď na sebe uvidíte benefity ranného cvičenia, možno v nich nájdete aj čaro, ktoré ponúkajú.

Spálite viac kalórii

Počas noci sa spaľovanie prirodzene spomaľuje. Ak si však svoj tréning naplánujete na ranné hodiny, potom naštartujete aj metabolizmus a v doobedňajších hodinách spálite oveľa viac kalórii, než bežne.

Ďalšou výhodou je, že budete oveľa produktívnejší. To iste oceníte aj v práci, kedy je práve v doobedňajších hodinách na vás vyvíjaný oveľa väčší tlak.

Stop hladu

Hoci bude váš metabolizmus naštartovaný, vy vďaka rannej rozcvičke nebude počas dňa pociťovať návaly hladu.  Ani chuť na nezdravé či sladké jedlá nebude taká veľká, ako inokedy.

Lepší spánok

Ak obľubujete večerné cvičenie, potom zrejme možno na sebe cítite, že nie vždy je to s vašim spánkom ružové. Môže za to zvýšená hladina adrenalínu a tiež hormónu kortizol. Takto sa večer môžete venovať príjemnejších aktivitám, ktoré upokoja nie len vašu myseľ, ale aj telo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 22:32