Vďaka prechádzke po jedle naštartujete metabolizmus.dreamstime
StoryEditor

Prechádzka po jedle vám pomôže schudnúť. Toto sa vďaka chôdzi deje vo vašom tele

23.07.2023, 14:00
Životný štýl

Pohyby a zdravá strava sú zárukou toho, aby ste sa nie len cítili, ale aj vyzerali dobre. Neznamená to však, že teraz musíte v posilňovni tráviť niekoľko hodín týždenne. Už krátka prechádzka po jedle je účinná metóda, ako sa zbaviť kíl a udržať sa v kondícii.

Chôdza je pre telo jeden z najprirodzenejších pohybov. Prechádzať sa môžete kedykoľvek a kdekoľvek. Bez obmedzení. A bez výhovoriek.

Namiesto dezertu prechádzka

Je dokázané, že prechádzka, respektíve pohyb hneď po jedle vplýva na to, že sa hladina cukru v krvi zvyšuje pomalšie. A práve vďaka tomu sa tuky začnú rýchlejšie odbúravať a dokonca dochádza aj k rýchlejšiemu spaľovaniu tých tukových zásob, ktoré už máte.

Nie len na spaľovanie

Počas rezkej chôdze samozrejme spaľujete kalórie, no to ani zďaleka nie je všetko. Zrýchľuje sa metabolizmus a v neposlednom rade nadobúdate svalovú hmotu. Dôležité je, aby prechádzka trvala aspoň 20 minút a urobili ste počas nej minimálne tisíc až dvetisíc krokov. V podstate to môže byť prechádzka do obchodu a späť, alebo len čas pre vás, vaše myšlienky či vypočutie si nejakého príjemného podcastu, alebo hudby. Ak budú pre vás poobedné prechádzky každodennou rutinou, ktorú doplníte párkrát do týždňa o intenzívnejšie kardio cvičenie a tiež o posilňovanie, čoskoro sa dočkáte želaného efektu. Nezabudnite však aj na to, že rezeň s hranolkami sa spaľuje o niečo dlhšie než napríklad ryža s duseným či pečeným mäsom.

Pred spaním

Ak však pre seba a svoje telo chcete urobiť ešte niečo navyše, doprajte si takúto prechádzku aj po večeri. Opäť stačí pár minút. Váš metabolizmus sa naštartuje a pracovať bude aj počas toho, ako vy budete sladko spať. Nehovoriac o tom, že aj na samotný spánok bude mať pobyt na čerstvom vzduchu pozitívny vplyv.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 06:20