Vychutnajte si šálku čaju a čerpajte všetky benefity.pexels
StoryEditor

Čaj ako spaľovač tukov? Niektoré skutočne fungujú

14.06.2023, 10:00
Životný štýl

Čaj v lete? Prečo nie? Teplý čaj dokáže aj počas horúcich dní spoľahlivo zahnať smäd a navyše ak si vyberiete ten správny, poradí si aj s tukovými vankúšikmi s ktorými neustále bojujete.

Niektoré druhy čajov skutočne obsahujú látky ktoré majú priamy vplyv na spaľovanie tukov. Pri ich výbere však vždy stavte v prvom rade na kvalitu a uprednostníte sypané čaje pred tými nálevovými.

Zelený čaj

Snáď najznámejší spaľovač tukov spomedzi čajov je zelený čaj. Obsahuje totiž takzvané katechíny ktoré patria k jedným z najsilnejších antioxidantov. Navyše podporujú metabolizmus a spaľovanie tukov. Najväčším plusom je to, že útočia v prvom rade na tuk na bruchu.

Biely čaj

Biely čaj je o niečo jemnejší než ten zelený, no rovnako účinný. Okrem kofeínu, ktorý tiež v boji proti tukovým vankúšikom zohráva pomerne veľkú úlohu je bohatý na už spomínané katechíny. Čaj by ste mali piť denne a to aspoň 2-3 šálky.

Pu – Ehr

Pu Ehr by ste si mali dopriať predovšetkým po jedle. Šálka tohto horúceho nápoja po každom jedle zatočí s faldami rýchlejšie ako si myslíte. Tento čaj má príjemnú zemitú vôňu aj chuť. Preferujte čaj bez pridaných aróm. A samozrejme sypaný.

image

Pu - Erh si doprajte po každom jedle.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 05:03