cfdfdreamstime
StoryEditor

Koniec prejedaniu sa: Tieto potraviny skrotia aj ten najväčší hlad

10.06.2023, 10:00
Životný štýl

Či už sa snažíte schudnúť do plaviek alebo sa chcete zbaviť prejedania, na vašej ceste za úspechom vám rozhodne pomôže aj zopár trikov, ktoré vás nebudú nič stáť. Sen o štíhlej postave sa vám totiž môže splniť len vďaka tomu, že si dáte pozor na to, čo jete. Tieto potraviny sú schopné skrotiť aj ten najväčší hlad.

Nedarí sa vám schudnúť, pretože máte neustálu chuť prejedať sa? V tom prípade by ste do svojho jedálnička mali zaradiť potraviny, ktoré vám pomôžu zvíťaziť nad prebytočnými kilami. Je totiž veľmi dôležité, čo konzumujete, pretože to rozhoduje o tom, ako veľmi budete sýte. Ak po jedle nie ste dosť sýte, pravdepodobne siahnete po niečom ďalšom a tým zbytočne priberáte. Ak naopak zjete potravinu, ktorá sa radí k sýtym jedlám, nielenže znížite chuť na ďalšie jedlo, ale potlačíte hlad. Pozrite sa, po ktorých potravinách už nebudete viac hladné.

Grécky jogurt

Naproti bežným jogurtom je grécky jogurt hustejší, krémovejší a bohatší na bielkoviny, ktoré navodzujú pocit sýtosti. Vďaka tomu je tento jogurt schopný kontrolovať hlad a udržať ho na uzde. Ak jogurty nemáte veľmi v láske, môžete siahnuť aj po syre cottage, mlieku, vajciach, šošovici alebo sójových bôboch, ktoré obsahujú podobné množstvo bielkovín.

Avokádo

Avokádo je skvelým bojovníkom proti depresii, akné, zápche či srdcovým ochoreniam, no takisto dokáže pomôcť aj pri chudnutí. Keďže obsahuje kyselinu olejovú a veľké množstvo zdravých tukov, rýchlo zasýti a zbavuje vás tak ďalšej chuti na jedlo.

Chilli papričky

Poznáte kapsaicín? Ak nie, mali by ste vedieť, že je to zlúčenina, ktorá je kľúčom k zníženiu váhy. Práve túto látku obsahujú chilli papričky, vďaka čomu dokážu obmedziť pocit hladu. Platí to však len pre ľudí, ktorí štipľavé jedlá nekonzumujú príliš často.

Jačmeň

Jačmeň obsahuje sacharidy a vlákninu, ktorá zvyšuje hladinu hormónov, ktoré regulujú chuť do jedla. Zároveň je táto obilnina schopná podporiť pocit sýtosti, zvýšiť metabolizmus a znížiť množstvo cukru v krvi.

Špenát

Táto chutná zelenina je skvelým zdrojom tylakoidov, ktoré môžu pomôcť znížiť množstvo jedla, ktoré zjete. To znamená, že ak skonzumujete špenát, nebudete mať chuť na sladké alebo na nezdravú desiatu. Rovnako tak ľahšie schudnete podporíte sýtosť.

Ľanové semienko

Ľanové semienka obsahujú dvoch bojovníkov proti prejedaniu sa. Prvou je omega-3 mastná kyselina a druhou je vlákninu. Práve vďaka nim budete mať pocit sýtosti bez toho, aby ste museli prijať ďalšie kalórie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 03:26