Liečivé účinky prasličky sa oplatí vyskúšať na vlastnej koži.dreasmtime
StoryEditor

Na lupiny, potenie či odvodnenie organizmu: Liečivé účinky prasličky roľnej musíte vyskúšať

31.05.2023, 14:00
Zdravie

Čo robíte v prípade, že vás začne trápiť nejaký zdravotný problém? Pravdepodobne zbehnete do lekárne a zaobstaráte si medicínu, ktorá vás zbaví ťažkostí. Nechceli by ste sa radšej obrátiť s daným problémom na prírodu? Existujú totiž bylinky, ktoré majú neuveriteľné liečivé schopnosti. Jednou z nich je aj praslička, ktorá pomôže s lupinami, potením či odvodnením organizmu.

Praslička roľná, ktorá sa v oblasti medicíny využíva už po stáročia, je považovaná za prírodný zázrak. Keďže má antibakteriálne vlastnosti a ukrýva v sebe dôležité minerály, vitamíny, éterické oleje, bielkoviny, kyseliny a flavonoidy, dokáže vám pomôcť s veľkým množstvom zdravotných problémov. Najčastejšie sa praslička užíva vo forme čajov, no môžete si z nej vyrobiť aj tinktúru či obklad. Či už vás trápia lupiny, potenie alebo zavodnený organizmus, s hocijakou ťažkosťou sa môžete obrátiť práve na túto bylinku. Pozrite sa, s čím všetkým vám môže pomôcť.

Vyrieši množstvo vnútorných problémov

Ak by ste potrebovali pomôcť s nejakým vnútorným problémom, rozhodne sa obráťte na prasličku. Tá má skvelé močopudné vlastnosti, no dokáže pomôcť aj pri kameňoch v obličkách a žlčníku, ochoreniach žliaz či reume. Okrem toho je účinným liekom na hemoroidy, zápaly ďasien či kĺbov a zrážanlivosť krvi. Predovšetkým ju ľudia využívajú na posilnenie zdravia kostí. Tie dokáže rýchlo zahojiť po akomkoľvek náraze, dodá im potrebný vápnik a zbaví nepríjemnej bolesti.

image

Pomôže s lupinami, potením, ale aj odvodnením organizmu.

dreasmtime

Prasličku môžete použiť aj zvonka

Túto liečivú bylinku môžete okrem čajov užívať aj vo forme obkladov či tinktúr. Ak vás napríklad trápi nadmerné potenie nôh a rúk, mali by ste si naordinovať kúpeľ z prasličky poľnej. Rovnako tak je účinná pri zastavení krvácania z rany alebo nosa. Stačí, ak si na dané miesto priložíte studený obklad z výluhu prasličky a krvácanie ustane. Jej liečivé účinky však môžete použiť aj pri starostlivosti o pleť či vlasy. Zbaví vás napríklad nepekných vyrážok, jaziev či kruhov pod očami. Ak vás trápia lupiny či nadmerné vypadávanie vlasov, umyte si vlasy každý deň výluhom z prasličky, ktorá tieto problémy vyrieši za vás.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. máj 2024 21:43