Uctite si svoju kamarátku na deň najlepších priateľov.unsplash
StoryEditor

Dnes je deň najlepších priateľov: Uctite si aj vy svoju kamarátku a vybudujte si pevný vzťah

08.06.2023, 09:00
Životný štýl

Ste podľa vás tou najlepšou kamarátkou alebo by ste ňou len chceli byť? V tom prípade by ste sa mali snažiť o to, aby ste si vybudovali pevný vzťah, ktorý nič nezlomí. Urobiť tak môžete práve dnes na deň najlepších priateľov. Pozrite sa, ako sa starať o svoju spriaznenú dušu.

Najlepšia priateľka je osoba, s ktorou môžete vyriešiť akýkoľvek problém, zažívať nezabudnuteľné veci, zdieľať prekrásne spomienky, smiať sa či plakať a predovšetkým si vybudovať také puto, ktoré nič nezlomí. Ak aj vy máte vo svojom živote takúto osobu, mali by ste si ju uctiť práve dnes na deň najlepších priateľov. Ako na to? O každý vzťah sa treba starať a výnimkou nie je ani ten kamarátsky. Ak túžite, aby ste zostali spriaznené duše už naveky, mali by ste sa riadiť týmito pravidlami.  

Hovorte si čokoľvek

So svojou najlepšou priateľkou by ste si mali hovoriť čokoľvek. Ak vás niečo trápi, povedzte to, ak vás niečo teší, povedzte to. Vypočujte si názor druhej strany a snažte sa nájsť riešenie. Rovnako tak to nezabúdajte robiť aj opačne. Ak má nejaký problém vaša kamarátka, vypočujte ju, utešte a pomôžte jej. Okrem toho sa spolu snažte komunikovať úprimne. Ak si myslíte, že jej daný outfit nesvedčí, povedzte jej pravdu. Ak si myslíte, že muž, s ktorým začala randiť nie je to pravé orechové, porozprávajte sa o tom. V kamarátstve totiž nie je dôležitá len chvála, ale aj kritika a predovšetkým čistá úprimnosť.

image

O kamarátstvo sa musíte starať.

dreamstime

Aj keď na diaľku, ale spolu

Ak ste kedysi spolu trávili každý deň, chodili po kávičkách, starali sa spolu o deti, nakupovali či chodili na výlety, ani po čase by tomu nemalo byť inak. Aj keď ste sa odsťahovali alebo len nemáte toľko času, o svoje kamarátstvo by ste sa mali starať neustále. Nemusíte sa stretávať každý deň, aby ste si dokázali, ako veľmi si vážite jedna druhú. Stačí, ak sa aj napriek okolnostiam budete navzájom o seba starať. Zavolajte si každý večer, napíšte si počas dňa smsku, posťažujte sa, zasmejte sa, pomôžte si a predovšetkým udržujte to silné puto medzi vami. Obe totiž musíte neustále cítiť, že sa kedykoľvek môžete oprieť jedna o druhú.

Hádky nie sú zlé

Myslíte si, že najlepšie kamarátky sa nikdy nehádajú? Ste na veľkom omyle. Hádky jednoducho k partnerskému či kamarátskemu vzťahu jednoducho patria. Bez nich by ste si totiž neboli také blízke. Vďaka konfliktom si môžete vysvetliť veci, ktoré medzi vami viseli. Ak by ste sa nehádali a nehovorili si do očí úprimne to, čo si myslíte, nemohli by ste vytvoriť také silné kamarátstvo, aké máte. Práve z tohto dôvodu sa nebojte dostať do konfliktu. Buďte k sebe úprimné a neurážajte sa.

Tešte sa z úspechov

Je ľahké pomôcť svojej kamarátke v zlej chvíli, no kráčate s ňou aj po ceste za úspechom? Pri kamarátskom vzťahu je dôležité, aby ste svoju spriaznenú dušu sprevádzali nielen pri zlom, ale aj v dobrom. Ak sa vaša kamarátka snaží niečo dosiahnuť, podporujte ju na ceste za cieľom a napokon sa tešte z jej úspechu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 02:37