Schudnite z rúk do leta vďaka týmto cvikom.dreamstime
StoryEditor

Plnšie ruky vám budú v plavkách prekážať: Zbavte sa tuku z tejto oblasti už za 9 minút

31.05.2023, 10:00
Životný štýl

Vypuklé bruško sa dá zamaskovať správnym oblečením, no plnšie a ochabnuté ruky len tak neskryjete. Ak túžite vyzerať v letných šatách či plavkách bezchybne, mali by ste sa začať venovať aj týmto partiám. Nebojte sa, do leta to ešte stíhate. Stačí, ak týmto cvikom venujete deväť minút každý deň.

Precvičenie bicepsov

Mierne rozkročte nohy, chrbát majte rovný a ruky, v ktorých budete držať fľaše s vodou alebo činky, dajte pozdĺž tela. S výdychom ich pritiahnite smerom k ramenám a s nádychom sa dostaňte späť do východiskovej polohy. Cvik vykonávajte pod dobu jednej minúty.

Pozícia mačky

Dajte sa do pozície mačky, prsty rúk vytočte oproti sebe a urobte kľuk tak, aby lakte smerovali do strán a váhu ste preniesli na dlane. Cvik vykonávajte po dobu jednej minúty.

Tricepsový kľuk

Sadnite si na zem, nohy pokrčte v kolenách a natiahnutými rukami sa zaprite o zem. S nádychom zdvihnite zadok smerom zo zeme a výdychom sa vráťte späť, no nedotknite sa zadkom zeme. Cvik opakujte po dobu jednej minúty.

Push-up alebo kľuky

Dajte sa do polohy planku, vystrite dlane a umiestnite ich priamo pod ramená. Ak ich budete mať príliš na široko, cvik bude ťažší a nedovolí správne zapojiť chrbtové svalstvo. Nohy majte na špičkách, tesne vedľa druhej. Pri pohybe nadol sa nadýchnite a pri pohybe späť vydýchnite. Dlane sa snažte držať ďalej od tela a lakte bližšie k telu, aby ste lepšie precítili každý pohyb svalu. Cvik vykonávajte po dobu jednej minúty.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 04:00