Ak chcete aby vaša orchidea krásne kvitla, musíte zvoliť vhodnú starostlivosť.dreasmtime
StoryEditor

Chcete aby vaše orchidey boli krásne čo najdlhšie? Potom sa držte týchto rád

30.04.2023, 10:00
Životný štýl

Orchidey sú jedny z najobľúbenejších izbových rastlín. Niet sa čo čudovať, pretože keď kvitnú, sú naozaj vkusným doplnkom vášho interiéru. Aby ste sa z krásne kvitnúcich kvetov tešili čo najdlhšie, mali by ste sa držať týchto rád. Tie vám budú nápomocné pri ich pestovaní.

Orchidea má kvety tých najrôznejších farieb. Spomedzi bielych, ružových, fialových až čiernych si vyberie naozaj každý.

Správny výber

Ak sa rozhodnete zakúpiť si orchideu, mali by ste si všímať pár základných javov ktoré vie vyhodnotiť aj laik. V prvom rade by mala mať zdravé, sýto zelené listy. Ak vidíte, že sú listy fľakaté, zrejme boli napadnuté nejakým škodcom. Rovnako si všímajte aj korene. Ich farba je zelená a miestami prechádza až do striebristej. To sú signály vďaka ktorým je na prvý pohľad zjavné, že je orchidea v poriadku.

image

Orchidea dokáže krásne doplniť interiér.

pexels

Prostredie

Orchidey sú nenáročné na prostredie do ktorého ich dáte. Najideálnejšie podmienky pre tento kvet sú, ak budú mať dostatok svetla, tepla a vlhkosti. Páčiť sa im bude na okne, no v horúcich letných dňoch ich odtiaľ radšej presuňte, alebo zatiahnite žalúzie. Príliš veľké nakumulované teplo im nevyhovuje. Avšak krátkodobo to pre ne nie je žiadny veľký problém.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 12:39