Jarná únava? Verte, že v tom nie ste sami.pexels
StoryEditor

S jarnou únavou môžete zatočiť raz dva. Držte sa týchto rád a aj energia sa dostaví

09.04.2023, 14:00
Životný štýl

Pociťujete ju aj vy? Neznesiteľnú jarnú únavu, ktorú neviete prekonať a jediné po čom počas dňa túžite je ľahnúť si do postele? A to aj pár hodín po tom, čo ste z nej vyliezli? Jarnú únavu pociťuje mnoho ľudí. Treba to prijať, vydržať a vytasiť proti nej všetky zbrane ktoré máte.

Kým sa vám opäť vráti stratená energia, dbajte aspoň na dostatočný odpočinok, vyváženú stravu a ak je treba, doplňte aj vitamíny.

Spánok

Počas tohto náročného obdobia sa neoberajte o čas, ktorý by ste mohli stráviť kvalitným spánkom. Odchod do postele by mal byť najneskôr okolo desiatej hodiny a ak si doprajete 8 hodinový spánok, vaše telo sa vám poďakuje. Ak si to môžete dovoliť, pokojne si zdriemnite pár minút aj počas dňa. Už aj krátkodobý odpočinok bude mať na vaše telo blahodarný vplyv.

Športujte aj regenerujte

Hoci sa vám môže zdať, že na žiadnu ďalšiu aktivitu vám už nezostali sily, premôžte sa. Choďte si zabehať, alebo na rýchlu prechádzku. Pobyt na čerstvom vzduchu vám len prospeje. Rovnako ako samotný pohyb. Netreba však zabúdať ani na regeneráciu. Doprajte si čas len pre seba. Skvele si oddýchnete aj v saune či pri relaxačnej masáži. Tak to využite.

image

Starajte sa o seba.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
04. máj 2024 11:50