Jarná únava? Verte, že v tom nie ste sami.pexels
StoryEditor

S jarnou únavou môžete zatočiť raz dva. Držte sa týchto rád a aj energia sa dostaví

09.04.2023, 14:00
Životný štýl

Pociťujete ju aj vy? Neznesiteľnú jarnú únavu, ktorú neviete prekonať a jediné po čom počas dňa túžite je ľahnúť si do postele? A to aj pár hodín po tom, čo ste z nej vyliezli? Jarnú únavu pociťuje mnoho ľudí. Treba to prijať, vydržať a vytasiť proti nej všetky zbrane ktoré máte.

Pitný režim

Pitný režim by ste mali dodržiavať celoročne. Teraz sa však na dostatok tekutín sústreďte ešte o niečo viac. Ideálna je samozrejme čistá voda a tiež bylinkové čaje. Ak máte možnosť nazbierať si mladú žihľavu tak to určite urobte. Čaj z nej má aj detoxikačné účinky, čo tiež môže eliminovať pocity únavy.

Stop dopingu

Ak ledva držíte otvorené oči, je prirodzené, že počas dňa viackrát siahnete po šálke kávy. Tento doping však tiež nie je práve ideálny. Obmedzte kofeínové nápoje na minimum. Pomôže vám už aj to, že jednu kávu vymeníte povedzme za kvalitný zelený čaj. Počas tohto obdobia dajte určite stopku aj alkoholu. Ten vás ešte viac utlmí.

Strava

Nepodceňujte ani stravu. Vaše telo vynaloží množstvo energie na to, aby strávilo ťažké či tučné jedlá. Preto voľte radšej ovocie, zeleninu a všeobecne uprednostnite rastlinnú stravu pred tou živočíšnou. Prvých pár dní možno budete pociťovať bolesti hlavy a úbytok energie. No o pár dní sa budete cítiť oveľa lepšie. A na vlastnom tele pocítite, ako sa vám stratená energia vracia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. máj 2024 07:00