Korčuľovanie vám ponúka šport aj zábavu.dreamstime
StoryEditor

Hľadáte šport, pri ktorom sa zabavíte aj spevníte celé telo? Týmto máte všetko v jednom balíčku

26.02.2023, 10:00
Životný štýl

Radi spájate príjemné s užitočným? Rovnaké pravidlo môžete použiť aj pri športe. Ľadové korčuľovanie vám garantuje oboje. Nielenže sa pri ňom zabavíte, ale aj poriadne ponaťahujete celé telo, precvičíte svaly a navyše spálite nejaké tie kalórie.

Korčuľovanie je síce považované za zimný šport, no ľadové plochy sú najmä vo väčších mestách dostupné celoročne. Tak kupujte korčule a poriadne si zašportujte a zabavte sa!

Skvelá zábava

Či už sa na korčule vyberiete sami, alebo s partiou či deťmi, môžete si z toho spraviť zábavnú aktivitu. Pri pretekaní s kamarátmi zažijete množstvo zábavy. Naopak, ak budete na korčuliach sami s dobrou hudbou, o zábavu máte tiež postarané. A ďalším plusom je, že si vyčistíte hlavu a zbavíte sa stresu.

Nezruinuje vás

Samozrejme, že ako každý šport, aj korčuľovanie niečo stojí. Ale počiatočná investícia nie je vôbec až taká vysoká. Máte hneď niekoľko možností. Prvou je si korčule požičať. Ak zistíte, že vás tento šport oslovil a bude vás baviť, potom si môžete kúpiť svoje vlastné korčule. Nové a pomerne dobrej kvality kúpite už okolo 35 Eur, no rovnako môžete siahnuť aj po jazdených korčuliach, kde ušetríte nemalé peniaze. Ak vám bude priať počasie, potom sa môžete ísť korčuľovať na rôzne zamrznuté plochy, ktoré máte vo svojom okolí. Samozrejme s prihliadaním na bezpečnosť. Vstupné na klziská však nie je vôbec drahé, preto pokojne môžete navštevovať aj tie.

image

Korčule si kúpite už za pár eur.

pexels

Dokonalý pohyb

A to najlepšie na záver. Korčuľovanie je perfektný šport, pri ktorom sa poriadne zapotíte a spevníte celé telo. Pri korčuľovaní trénujete nie len svoju vytrvalosť, ale dostane zabrať aj váš kardiovaskulárny systém. O sedacích svaloch ani nehovoriac. Pekný a pevný zadok vám bude odmenou za čas strávený na korčuliach. No ani brucho či nohy nezostanú bez pozitívnych následkov. Pri korčuľovaní však precvičíte aj vnútorné svalstvo, takže máte o dôvod viac si tento šport obľúbiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 12:17