Stiahnuté rifle v páse môžu spôsobiť bolesti brucha.pexels
StoryEditor

Úzka podprsenka, príliš obtiahnuté rifle či veľmi stiahnutá kravata vám môžu spôsobiť zdravotné problémy

11.02.2023, 10:00
Životný štýl

Aj napriek tomu, že momentálne v móde nechýbajú ani oversize kúsky, niektorí stále radi siahnu aj po tesnejšom oblečení. Či už sú to obopnuté rifle, obtiahnutá sukňa či šaty, prípadne na tesno dotiahnutý opasok. Poviete si, každý nech nosí čo sa mu páči a máte samozrejme pravdu, no predsa len sú tu niektoré fakty, ktoré poukazujú na to, že príliš tesné oblečenie vám môže dokonca uškodiť.

Tie časy, keď si ženy úzkymi korzetmi zužovali pás sú už našťastie preč. No aj dnes sa určite vo vašom šatníku objaví pár kúskov oblečenia, ktoré chtiac – nechtiac trošku bránia správnemu krvnému obehu.

Zlý výber podprsenky

Pri výbere spodného prádla a obzvlášť podprsenky, by ste mali dbať v prvom rade na to, aby ste si zvolili správnu veľkosť. Až 70% žien žiaľ nosí iné číslo podprsenky ako by mali. Podprsenka nesmie byť ani príliš voľná a už vôbec nie obtiahnutá. Estetickú stránku ani nejdeme spomínať, pretože vytŕčajúce faldy si určite všimne každý. Skôr sa pozrieme na to, ako vám tento zlý výber môže uškodiť po zdravotnej stránke. Týka sa to samozrejme všetkých žien, no obzvlášť pozorné by mali byť dámy s väčším poprsím. Ak je totiž podprsenka príliš voľná, môže to viesť k bolestiam chrbtice a zároveň k zlému držaniu tela. Naopak, príliš tesná podprsenka má na svedomí sťažené dýchanie.

image

Nesprávna veľkosť podprsenky môže stáť za bolesťami chrbta.

pexels

Tieto nohavičky rozhodne nie

Pri výbere nohavičiek by ste tiež mali byť dôsledné. Menšie nohavičky vám podobne ako akékoľvek iné tesné oblečenie nebudú práve lichotiť. Práve naopak, zvýraznia aj tie nedostatky, ktoré v skutočnosti nemáte. Pri tomto prádle však pozor aj na materiál z ktorého sú vyrobené. Syntetické materiály vymeňte za tie bavlnené. Nechcete predsa čeliť rôznym baktériám, ktorým sa obzvlášť dobre darí v umelých materiáloch. Mimochodom, ak vás trápia často práve problémy v intímnych oblastiach, prehodnoťte aj nosenie tanga nohavičiek.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:46