Zacvičte si v pohodlí domova aj v zime. Tieto pomôcky vám pomôžu pri tvarovaní postavy.dreamstime
StoryEditor

Vytúžená postava len vďaka gume či valčeku: Toto sú najlepšie pomôcky na cvičenie

07.02.2023, 09:00
Životný štýl

Pohyb je dôležitý aj v zime. Ak hľadáte nejaké nápady ako cvičiť a naďalej chudnúť aj v chladnejšom období, skúste si zaobstarať pomôcky, s ktorými môžete cvičiť v pohodlí domova a nemusíte tak mrznúť niekde na horách. Tieto pomôcky vám pomôžu vytvarovať postavu.

Je úplne normálne, že niektoré z vás počas zimných mesiacov netúžia po turistike, lyžovaní či dlhých prechádzkach. Či už je to kvôli mrazu alebo sa vám jednoducho lepšie cvičí v lete, máme pre vás skvelé riešenie. Existuje totiž niekoľko cvičebných pomôcok, s ktorými môžete cvičiť v pohodlí domova, nezruinujú vašu peňaženku a dosiahnete vďaka nim ešte lepšie výsledky. Pozrite sa, čo by ste si mali zaobstarať, ak chcete zostať v pohybe aj v chladnom období.

Švihadlo

Táto cvičebná pomôcka je malá, spratná a ešte k tomu aj veľmi účinná. Nielenže si vďaka nemu môžete zlepšiť fyzickú kondíciu, ale aj spevniť množstvo svalov na tele. Najlepšie na švihadle je to, že sa pre vás cvičenie s ním nikdy nestane nudným. Môžete totiž použiť niekoľko rôznych štýlov a techník.  

Jednoručné činky

Dobrým pomocníkom, na ktoré nemusíte minúť stovky eur, sú aj klasické jednoručné činky. Sú skvelé na posilňovanie hornej časti tela, no využiť ich môžete aj pri drepoch či výpadoch. Dokonca vám môžu pomôcť zintenzívniť kardio. Ak patríte k začiatočníčkam, pre začiatok voľte nižšie hmotnosti, no ak si kúpou nie ste isté, pokojne ich skúste nahradiť väčšími fľašami s vodou.

Kettlebell

Činka v tvare gule, známa aj ako kettlebell, sa používa pri silových a kondičných tréningoch. Môžete vďaka nej precvičiť a posilniť rôzne svalové partie, zlepšiť koordináciu či kondíciu. Predovšetkým je skvelá pre tie z vás, ktoré túžia schudnúť alebo vypracovať stred tela. V obchodoch nájdete kettlebel s rôznou hmotnosťou od 2 kilogramov a dokonca aj nad 20 kilogramov.  

Gumené expandery

Veľmi užitočnou pomôckou na domáce cvičenie sú aj gumené expandery. Zohnať ich môžete v rôznych verziách, pričom sa nelíšia len tvarom, ale aj silou odporu a úrovňou pružnosti. Keďže sú cviky s nimi náročnejšie, môžete vďaka nim precvičiť celé telo a spevniť ho. Ak s nimi len začínate, voľte nižšiu záťaž.

Penový valček

Zaobstarať si môžete aj penový valček, ktorý neslúži len na cvičenie, ale aj na masáž. Cviky s touto pomôckou sú skvelé pred alebo po cvičení na zmiernenie svalovej stuhnutosti, no môžu pomôcť znížiť aj bolesť chrbta či iných častí tela.

Fit lopta

Jednou z najznámejších a najlepších pomôcok na cvičenie je nepochybne fit lopta, ktorá zďaleka neslúži len na sedenie. Vďaka nej môžete posilniť svalstvo, zlepšiť rovnováhu tela a podporiť jeho správne držanie. Ono sa to možno nezdá, no cviky s fit loptu dajú niekedy naozaj zabrať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 14:39