Ak túžite po štíhlom páse, vyskúšajte túto jednoduchú japonskú metódu.dreamstime
StoryEditor

Štíhla len vďaka obyčajnému uteráku?: Túto japonskú metódu na chudnutie musíte vyskúšať

12.10.2023, 07:00
Životný štýl

Bolí vás často chrbát alebo sa vám už dlhodobo nedarí schudnúť? Vyskúšajte túto japonskú metódu, ktorej výsledky stoja za to. Nielenže sa zbavíte bolesti krížov, ale dokážete si vďaka nej aj zoštíhliť pás. Postačí vám uterák a pár minút času. Pozrite sa, ako na to.

Túto japonskú metódu vyvinul lekár Fukutsuji, ktorý ju síce vo svojej knihe opísal len pár vetami, no jej účinnosť je priam neuveriteľná. Keďže spočíva v natiahnutí chrbtice do jej prirodzeného stavu, vďaka jej pravidelnému cvičeniu sa vám môže zlepšiť držanie tela a stiahnuť žalúdok.

Každá z vás určite vie, aká je vaša najproblematickejšia partia. Predpokladáme, že u väčšiny to bude práve brucho, z ktorého sa chudne ťažko, no ľahko sa doň lepia nadbytočné kilá. Aby ste sa tuku v tejto oblasti konečne zbavili alebo prestali trpieť bolesťami chrbta, prezradíme vám, ako môžete vykonávať túto jednoduchú metódu.

Dbajte na správnu pozíciu

Lekár Fukutsuji vyvinul túto metódy najmä kvôli pacientom, ktorých trápila bolesť chrbtice a panvy. Napokon sa ukázalo, že tí, ktorí metódu praktizovali na pravidelnej báze, stratili aj časť brušného tuku. Keďže okrem toho získali aj lepšie držanie tela, výsledok bol ešte viditeľnejší.

Ak sa rozhodnete vyskúšať túto zázračnú metódu, zaobstarajte si väčší uterák alebo osušku, ktorú zrolujte do valca a zafixujte gumičkou. Následne si ľahnite na zem. Stočený uterák si vložte pod bedrový chrbát, nohy roztiahnite približne do šírky ramien, chodidlá skloňte k sebe a dotknite sa palcami. Ruky vystrite nad hlavu tak, aby dlane smerovali dolu, dotýkali sa dlážky a malíčkami.

Zabudnite na pohodlnosť

Síce táto poloha nie je vôbec pohodlná a budete si na ňu musieť dlhšie zvykať, výsledky napokon budú stáť za to. Snažte sa v nej vydržať 5 minút každý deň a prvé zmeny očakávajte už po mesiaci.

Ak ju budete vykonávať pravidelne, napínaním brušných svalov zabránite ukladaniu tuku v oblasti brucha a zbavíte sa boľavých krížov. Nemusíte robiť v podstate nič, len ležať na zrolovanom uteráku a schudnete? Áno, znie to neuveriteľne, no je to tak.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:19