Začnite si pravidelne ustielať posteľ a sledujte, čo sa bude diať s vaším životom.dreamstime
StoryEditor

Neuveríte, ako sa vám dokáže zmeniť život len vďaka tomu, že si ráno usteliete posteľ

20.01.2023, 07:00
Životný štýl

Možno si hovoríte, že je jedno, či si ráno usteliete posteľ, alebo ju necháte tak, ako ste z nej vstali. Budete sa čudovať, no pravidelné ranné ustielanie môže mať zásadný dopad na váš život. Pozrite sa, čo všetko sa môže zmeniť, keď začnete praktizovať túto maličkosť.

Ustielate si posteľ pravidelne alebo naopak patríte k ženám, ktoré považujú túto činnosť za nepodstatnú? Ak sa radíte k tej druhej skupine, mali by ste vedieť, že len dve minúty, ktoré vám zaberie ustlanie postele, dokážu vo veľkom zmeniť váš život. Totiž, ak dokážete robiť správne aj maličkosti, tie veľké veci sa vám budú plniť omnoho jednoduchšie. Pozrite sa, ako vás dokáže pozitívne ovplyvniť ranné ustielanie.

Začať deň správne je dôležité

Ustielanie postele vám dokáže udať tón celého dňa. Totiž, ustlaná posteľ je prvá úloha, ktorú spravíte. To vám dodá pocit hrdosti a povzbudí vás k tomu, aby ste splnili aj ďalšie povinnosti a naštartovali reťaz dobrých rozhodnutí, ktoré budete uskutočňovať počas dňa. Vďaka tomuto základnému návyku sa tak budete cítiť omnoho lepšie.  

Učenie systematickosti

Koľko trvá ustlanie postele? Pár minút alebo len pár sekúnd? Ak sa na túto banálnu činnosť ráno vykašlete len preto, že si poviete, že ste nemali čas, naruší to vaše správne návyky a systematické konanie. Radšej si preto posteľ ustlite, zíde sa vám to ako doma, tak aj v práci. Nielenže si tým trénujete myseľ, ale nebudete si toľko vecí odkladať na potom alebo zabúdať.

image

Vďaka rannému ustielaniu sa budete cítiť šťastnejšie.

dreamstime

Vykročte do dňa s optimizmom

Vedeli ste o tom, že existuje veľká spojitosť medzi pocitom šťastia a ustlanou posteľou? Totiž, je ťažké cítiť sa pokojne, uvoľnene a príjemne, keď ste obklopené neporiadkom. Správne ustlaná posteľ pôsobí útulne a dokáže navodiť pocit osobného útočiska. Vďaka tomu si zlepšíte náladu. Zmiernite emocionálne zaťaženie a odbúrate stres.

Povzbudenie k poriadku

Aj tá neupratanejšia a najkrajšia spálňa vyzerá s nepopravenou posteľou chaoticky a nepekne. Ak si však posteľ budete pravidelne ustielať, zaručene sa budete snažiť, aby aj zvyšok miestnosti vyzeral štýlovo a upravene. Jednoducho, budete sa cítiť inšpirované ku skrášlenie vzhľadu vašej spálne rôznymi vylepšeniami a doplnkami.

Omnoho lepší spánok

Pravidelné ustielanie postele môže dokonca zlepšiť aj kvalitu spánku. Ak sa teda chcete vyspať doružova, pravidelne vetrajte, zaistite v miestnosti tmu, odstráňte všetky elektronické prístroje a upravte si ráno posteľ.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 03:40