Toto sú najlepšie čaje na chudnutie.dreamstime
StoryEditor

Nemusíte sa postaviť ani zo sedačky: Schudnúť môžete aj vďaka týmto bylinkovým čajom

30.12.2022, 08:00
Životný štýl

Vedeli ste o tom, že nie cvičenie ani zdravá strava, ale dostatočný pitný režim je základným kameňom chudnutia? Ak ho budete dodržiavať a ešte k tomu doň zahrniete aj nápoje, ktoré redukciu kilogramov podporia, máte vyhraté. Pozrite sa, ktoré bylinkové čaje sú na chudnutie ako stvorené.

Nielen čistá voda, ale aj čaje by mali byť súčasťou vášho pitného režimu. Okrem toho, že v sebe ukrývajú blahodarné účinky na celé telo, dokážu pomôcť aj pri chudnutí. Ak sa zdravo stravujete, pravidelne hýbete a kilá stále nejdú dole, povolajte si na pomoc prírodu. Tieto bylinné čaje vám pomôžu byť o krok bližšie k vysnívanej postave.

Zelený čaj

Je obľúbeným nápojom, ktorý v sebe ukrýva ochranné účinky proti mnohým neduhom, ako je napríklad vysoká hladina cholesterolu, zubný kaz alebo onkologické problémy. Populárny je však aj ako podporný prostriedok pri diétach, pretože obsahuje látky zrýchľujúce metabolizmus. Obsah výťažkov zo zeleného čaju si môžete dokonca všimnúť aj na niektorých príbalových letákoch prípravkov na chudnutie.

Matcha

Matcha pochádza z Japonska, kde má tisícročnú tradíciu a radí sa medzi zelené čaje. Tento jemný zelený prášok však nemusí byť iba lahodným nápojom, ale napríklad aj ingredienciou do zákuskov. Okrem toho, je matcha je plný antioxdantov, zrýchľuje metabolizmus a najmä zefektívňuje spaľovanie tukov počas cvičenia.

image

Schudnite vďaka týmto čajom.

dreamstime

Pu-Erh

Pu-Erh je odroda fermentovaného čaju, ktorý má osobitú zemitú chuť. Síce je o čosi drahší, zaručuje blahodarné účinky. Nielenže dokáže posilniť imunitný systém, ochraňovať pečeň, efektívne odbúranie cholesterolu, ale môžete vďaka nemu rýchlejšie spáliť nežiadúci tuk.

Zázvorový čaj

Síce je zázvorový čaj populárne najmä svojim účinkom pri prechladnutí, mali by ste vedieť, že je skvelým pomocníkom aj počas diét. Totiž, zrýchľuje metabolizmus, znižuje chuť do jedla a redukuje krvný cukor.

Yerba maté

So sušených listov stromu cezmíny paraguayskej sa vyrába známy nápoj zvaný maté. Je vynikajúcim čajom na chudnutie, pretože podporuje odbúravanie tukov z tela a udržuje normálnu telesnú hmotnosť. Dokonca má aj povzbudzujúce účinky, dodá vám energiu, pomôže pri strese alebo fyzickej vyčerpanosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
12. apríl 2024 14:29