Vaječný likér neodmysliteľne patrí k životu.dreamstime
StoryEditor

Zabudnite na behanie po nákupných centrách. Stavte tento rok na hand – made výrobky: 8 tipov na darčeky, ktoré potešia každého

10.12.2022, 15:00
Životný štýl

Predvianočné prípravy vrcholia. Tí, ktorí si nechali nakupovanie darčekov na poslednú chvíľu musia počítať s množstvom ľudí v nákupných centrách a možno aj s tým, že v obchodoch nenájdu to, čo pôvodne plánovali nakúpiť. Stále je tu však priestor na to, aby ste svojich blízkych potešili niečím od srdca. Niečím, čo pre nich vy sami vymyslíte a vyrobíte.

Niekedy sa takého darčeky cenia oveľa viac, ako drahé dary z obchodov. Obdarovaný iste ocení vašu snahu, čas a úsilie, ktoré vynaložíte na prípravu hand - made darčeka. 

Začnite v lete 

Už počas leta môžete začať s prípravou vianočných darčekov. Pri prechádzkach zbierajte bylinky, ktoré vám príroda ponúka. Materina dúška, Prvosienka jarná či Podbeľ skvele poslúžia pri výrobe originálneho sypaného čaju. Stačí už len vysušiť, uskladniť v zaujímavej fľaške či dóze a darček je pripravený k obdarovaniu. Nehovoriac o tom, že vás to nebude takmer nič stáť.

Sušené ovocie

Pokračujeme ďalším tipom na jedlý darček. Sušené jabĺčka či iné plody sú nielen chutné a zdravé, ale v peknom balení s nimi určite budete mať úspech. Takto môžete samozrejme použiť rôzne druhy ovocia. Vynikajúce sú tiež hrušky, ananás či mango. Tip pre vás: ak dáte jabĺčka ešte horúce do sklenenej fľaše a uzatvoríte ju, jablká budú chrumkavé ako chipsy. 

image

Darujte zdravý darček.

dreamstime

Likér

Vaječný likér k Vianociam jednoducho patrí. Na internete nájdete množstvo receptov, od tých najjednoduchších až po tie sofistikované. Stačí si vybrať. Fľašu v ktorej likér darujete ozdobte nejakým vianočným motívom a o chutný darček máte postarané. Alebo opäť nájdite inšpiráciu v prírode. Nedávno sme písali o trnkovom či šípkovom likéri. Ich príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok fantastický. Práve tieto likéri sú zároveň nabité vitamínmi.

Džemy a pečené čaje

Ak máte vo svojom okolí niekoho, kto sa kuchyni radšej vyhýba, iste ho potešíte aj domácimi výrobkami, akými sú napríklad pečené čaje či džemy. Aj v tomto prípade stačí pekné balenie, malá ozdoba či mašlička a z obyčajného džemu sa v momente stane darček, ktorý ocenia aj tí najnáročnejší. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:24