V Zakopanom sa nudiť rozhodne nebudete. Toto môžete vidieť v zimnom hlavnom meste Poľska.dreamstime
StoryEditor

Navštívte spolu s nami zimné hlavné mesto Poľska: V Zakopanom zažijete zábavu, romantiku aj adrenalín

07.12.2022, 19:00
Životný štýl

Niekoľko hodín od slovenských hraníc sa nachádza populárne turistické stredisko Zakopané. Navštíviť by ste ho mali najmä toto ročné obdobie, kedy sú vďaka snehu pešia turistika, lyžovanie či iné aktivity omnoho malebnejšie a zaujímavejšie. Pozrite sa spolu s nami na to, čo môžete zažiť v zimnom hlavnom meste Poľska.

Ešte ste neboli v Zakopanom? Prišli ste naozaj o veľa. Toto centrum goralskej kultúry označované aj ako zimné hlavné mesto Poľska je obľúbenou turistickou destináciou. Nie je však populárne len kvôli horolezectvu, lyžovaniu, cyklistike či turistike, ale poskytuje prístup k zasneženým vrcholom, vodopádom, lesom, malebným miestam a iným aktivitám. Zakopané je jednoducho krajina zázrakov, kde si s partnerom môžete užiť romantický víkend a s deťmi kopec zábavy. Pozrite sa, čo sa oplatí vidieť pri návšteve tohto mesta.

Navštívte vrchol poľských Tatier

V zimnom hlavnom meste Poľska sa môžete okrem známeho jazera Morkie Oko vybrať aj na 1987 metrov vysoký Kasprov vrch, ktorý umožňuje vydať sa na cestu do sveta tatranskej prírody z vtáčej perspektívy. Síce je táto oblasť populárna najmä u lyžiarov, na svoje si prídu aj rodiny s deťmi, pre ktoré je prichystaná lanovka. Ak patríte k dobrodruhom, rozhodne sa vydajte po svojich. Verte či nie, vďaka výhľadom na okolie toto rozhodnutie neoľutujete.

 

V ľadovom labyrinte sa zabavia dospelý aj deti

Do Zakopaného by ste sa mali vybrať najmä kvôli najväčšiemu snežnému bludisku na svete. Tento labyrint je väčší ako desať tenisových kurtov a bol zostavený pomocou viac ako 60 00 ľadových kociek. V okúzľujúcej stavbe nájdete aj snežný hrad, ktorý je plný komôr so skrytými pokladmi ľadovými sochami.  

 

Najlacnejšia lyžovačka v Európe

Zima je najlepším obdobím na návštevu Zakopaného, a aj keď tu lyžovanie nie je až také známe, je za zlomok ceny. Možno ste o tom nevedeli, no lístky na lanovku tu stoja niečo okolo 30 €, takže v zimnom hlavnom meste Poľska môžete zažiť jednu z najlacnejších lyžovačiek. Zjazdovky sú vhodné najmä pre rodiny s deťmi, no aj pokročilí lyžiari si prídu na svoje.

 

Pokračovanie na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 16:32