V Zakopanom sa nudiť rozhodne nebudete. Toto môžete vidieť v zimnom hlavnom meste Poľska.dreamstime
StoryEditor

Navštívte spolu s nami zimné hlavné mesto Poľska: V Zakopanom zažijete zábavu, romantiku aj adrenalín

07.12.2022, 19:00
Životný štýl

Niekoľko hodín od slovenských hraníc sa nachádza populárne turistické stredisko Zakopané. Navštíviť by ste ho mali najmä toto ročné obdobie, kedy sú vďaka snehu pešia turistika, lyžovanie či iné aktivity omnoho malebnejšie a zaujímavejšie. Pozrite sa spolu s nami na to, čo môžete zažiť v zimnom hlavnom meste Poľska.

Všetko naopak

Ak sa túžite poriadne nasmiať, nemali by ste si nechať ujsť ani trochu zábavy v Dome naopak. Ide o zaujímavú atrakciu, ktorá vám navodí pocit nevoľnosti či bolesti hlavy. Všetko to je spôsobené naklonenou podlahou a celým zariadením, ktoré vytvára neuveriteľné optické klamy.

 

Srdcom Zakopaného je ulica Krupówki

Po lyžovačke, túrach či zábavných atrakciách by ste mali navštíviť srdce Zakopaného, ktorým je slávna ulica Krupówski. Okrem pamiatok tu nájdete všemožné obchody, pouličných umelcov, reštaurácie či predajne so suvenírmi. O zábavu tu rozhodne nie je núdza. Navyše si môžete dohodnúť aj nejaký zaujímavý výlet loďou. Ak by ste počas prechádzky ulicou vyhladli, zájdite do legendárnej cukrárni Żarneccy.

 

Nenechajte si ujsť ani vianočne trhy

V tomto období sú v Zakopanom veľmi obľúbené aj vianočné trhy, kde nenájdete len skvelé jedlo, ale vďaka výzdobe ako z rozprávky či okolitým zasneženým horám si užijete pravú atmosféru Vianoc.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 11:36