Lyžovačku si môžete užiť už teraz. Toto sú najlepšie lyžiarske strediská v Európe.dreamstime
StoryEditor

Keďže sa u nás snehu tak skoro nedočkáme, prinášame vám tipy na najlepšie lyžiarske strediská

02.12.2022, 19:00
Životný štýl

Rozhodnúť sa, kam na lyžovačku, nie je vôbec jednoduchá úloha. Keďže sa u nás snehu tak skoro nedočkáte a patríte k tým, ktorí si zimu nevedia predstaviť bez poriadnej lyžovačky, musíte si vyberať strediská v zahraničí. Aby sme vám výber trochu uľahčili, pripravili sme si pre vás top miesta na lyžovanie mimo Slovenska.

V našich končinách máte k dispozícii veľké množstvo lyžiarskych stredísk, no jediné, čo nám na Slovensku zatiaľ chýba, je sneh. Ak si túžite užiť lyžovačku už teraz, môžete sa vybrať do zahraničia, kde okrem zasnežených plôch nájdete aj prekrásne výhľady či plné zjazdovky. Toto sú najlepšie lyžiarske strediská v Európe.

Taliansko: Kronplatz

Zimné stredisko Kronplatz leží na juhu tirolských Dolomitov a nachádza sa v nadmorskej výške 2 275 m.n.m. Je skvelým miestom na zimnú dovolenku, pretože ponúka fantastické podmienky pre lyžiarov a snowboardistov. Prináša naozaj všetko, čo potrebujete k tomu, aby ste si užili prekrásny deň na zjazdovke. Okrem troch lyžiarskych areálov môžete dobyť na lyžiach či bez nich tri hory Plan de Corones, Klausberg a Speikboden.

Rakúsko: Kaprun / Zell am See

Toto kúzelné miesto sa nachádza medzi Zellerským jazerom na úpätí hory Schmittenhöhe a mestečkom Kaprun pod ľadovcom Kitzsteinhorn. Ponúka jeden z najlepších systémov športových a rekreačných aktivít v Rakúsku, kde si môžete s rodinou užiť zimnú pohodu. V oblasti Zell am See a Kaprun sa nachádzajú celkom tri lyžiarske areály. Obe tieto strediská disponujú 139 kilometrami zjazdoviek a 50 vlekmi či lanovkami.

 

Francúzsko: Les Arcs

Lyžiarsky luxus vetového formátu vás čaká vo francúzskom lyžiarskom srtredisko Les Arcs, ktorý sa nachádza medzi dedinkou Bourg St. Maurice a troma nádhernými vrcholmi, vďaka čomu sa môžete lyžovať vo výške 810 až 3226 m.n.m. K dispozícii tu máte otvorené aj kryté zalesnené zjazdy, a aj keď sú svahy o čosi strmšie než iné, s rodinou si tu rozhodne užijete kopu zábavy, relaxu a športu.

Švajčiarsko: Verbier

Švajčiarsko je krajinou zasľúbenou zimným športom. Kúzelné scenérie a majestátne horské masívy si môžete užiť napríklad v lyžiarskom stredisku v dedine Verbier, ktoré leží vo výške 1500 až 3330 m.n.m. a je skvelým miestom pre každého. Pre začiatočníkov sú pripravené mierne 10 km zjazdovky, 200 km červených zjazdoviek čaká na pokročilých lyžiarov, nájdete tu aj detské lyžiarske škôlky pre najmenších a nelyžiarov môže lákať wellnes, psie záprahy, túry či iné aktivity.  

Nemecko: Zugspitze

Zugspitze s výškou 2 962 metrov je najvyššou horou Nemecka a u lyžiarov je veľmi populárna. Zo svojho vrcholu ponúka 360 stupńovú panorámu, ktorá zahŕňa všetky okolité horské vrcholy. V tomto lyžiarskom stredisko sa môžete lyžovať na ľadovci, ktorý je tak vysoko, že je často nad mrakmi. Lákavé pre vás môže byť aj najmä preto, že sa tu nachádza ľadový štadión pre korčuliarov, na ktorom sa kedysi zvykli konať zimné olympijské hry.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 13:27