Prekvapte svoje deti niečím zdravým, no chutným.dreamstime
StoryEditor

Mikulášsky balíček bez sladkostí? Existujú dobroty, ktoré vám ich úplne nahradia

04.12.2022, 15:00
Životný štýl

Blíži sa Mikuláš. Ten je spojený tak u detí ako aj u dospelých so sladkosťami či inými dobrotami, ktorým sa inak snažíte počas roka oblúkom vyhýbať. Čo tak tento rok staviť na zdravé pochúťky, z ktorých nepriberiete a chutia fantasticky?

Najlepšie bude, ak sa na zložení mikulášskeho balíčka vopred dohodnete s partnerom. Predídete tak tomu, že by vám do balíčka predsa len prihodil niečo, čo by zmarilo vaše plány, mať tento rok fit nádielku.

Oriešky

Tvrdiť, že z orechov nepriberiete vám určite nebudeme. Ak totiž zjete celý dvesto gramový balík na posedenie, príjmete celkom slušné množstvo kalórii. No zároveň aj zdravých tukov, vitamínov a minerálov. Vždy je to však oveľa lepšia voľba, ako si k večernému filmu otvoriť chipsy či chrumky. Oriešky navyše môžete využiť aj do vašich raňajok či ako chutnú a zdravú desiatu, alebo olovrant.

Lyofilizované ovocie

Ďalšia pochúťka, ktorá je absolútne neškodná a ak si ju nájdu v balíčku aj vaše deti, určite sa potešia. Jahody, maliny či mango sušené mrazom sú skvelou no zároveň aj zdravou pochúťkou. Ovocie chutí fantasticky samostatne, ale môžete ho pridať aj do jogurtu či kaše, ktorá vďaka nemu získa úplne iný rozmer. Na 100% sa po ňom len tak „zapráši“.

Sušené ovocie

V kategórii zdravých sladkostí sa pokojne môže ocitnúť aj sušené ovocie. Vďaka svojej chuti s určitosťou zaženie chuť na sladké a okrem vlákniny dodá telu aj poriadnu dávku vitamínov a minerálov. Prepadá vás každý deň po obede chuť na sladké? Dajte si jednu sušenú figu, alebo datľu a nič viac potrebovať nebudete.

image

Oriešky a sušené ovocie môžu byť tiež súčasťou mikulášskej nádielky.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 06:48