Prekvapte svoje deti niečím zdravým, no chutným.dreamstime
StoryEditor

Mikulášsky balíček bez sladkostí? Existujú dobroty, ktoré vám ich úplne nahradia

04.12.2022, 15:00
Životný štýl

Blíži sa Mikuláš. Ten je spojený tak u detí ako aj u dospelých so sladkosťami či inými dobrotami, ktorým sa inak snažíte počas roka oblúkom vyhýbať. Čo tak tento rok staviť na zdravé pochúťky, z ktorých nepriberiete a chutia fantasticky?

Zeleninové chipsy

Ak chcete, aby mikulášsky balíček predsa len obsahoval nejaké slané dobroty, vyberajte s rozumom. V ponuke je množstvo zeleninových chipsov či chipsov zo strukovín. Aj tu však buďte pozorní a čítajte informácie na obale. Niektoré tieto zdanlivo zdravé snacky obsahujú viac tuku, ako klasické zemiakové lupienky. Uprednostníte ražné, alebo celozrnné tyčinky pred tými klasickými. Je to len sila zvyku a možno si po šiestom decembri už iné, ako zdravé potraviny kupovať nebudete.

Ovocie

V ideálnom svete by bolo super, keby vám ovocie dokázalo úplne nahradiť čokolády, keksíky a cukríky. Pravdou však je, že aj napriek tomu, že o benefitoch ovocia všetci dobre viete, s jeho konzumáciou je to už trošku horšie. Skúste do balíčka prihodiť niečo, čo bude o niečo atraktívnejšie. Ovocie, ktoré máte bežne doma nahraďte niekoľkými kúskami exotického ovocia, ktoré budú tak dospelí ako aj deti so záujmom ochutnávať.

Káva, čaj a fresh

Súčasťou balíčka môže byť aj niečo na pitie. Ak idete obdarúvať niekoho, kto má rád čaje či kávu, stavte aj v tomto prípade na istotu a podarujte mu niečo kvalitné práve z tohto sortimentu. Vaše deti sa určite potešia zdravému džúsiku, alebo freshu z čerstvo lisovaného ovocia. Netradičné drobnosti v balíčku predsa potešia každého zvedavca.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:52