Odvážili by ste sa navštíviť jedno z týchto desivých miest?instagram/atlasdergisi
StoryEditor

Toto sú najdesivejšie miesta sveta: Sem sa vyberú len tí najodvážnejší

17.11.2022, 19:00
Životný štýl

Niektorým cestovateľom už nestačia bežné destinácie či adrenalínové zážitky. Ak k nim patríte aj vy alebo zbožňujete pocit, keď vám tuhne krv v žilách a vlasy stoja hore dupkom, máme pre vás pripravené niečo špeciálne. Toto sú najdesivejšie miesta sveta, kde sa vyberú len tí najodvážnejší. Kam si to namierite najbližšie?

Každý z nás má v živote niečo, čoho sa bojí. Pre niekoho sú to pavúky či uzavreté priestory, pre iného výškové budovy alebo tma. Ak sa naopak radíte k tým, ktorí milujú vzrušenie, hrôzu a strach, mali by ste vedieť, že na svete existujú miesta, kde by ste sa možno ani vy nechceli ocitnúť samy. Pozrite sa na najdesivejšie miesta našej planéty.

Dvere do pekla, Turkmenistan

Kráter nazývaný „dvere do pekla“ vznikol v roku 1971, kedy sa nálezisko zemného plynu zrútilo do podzemnej jaskyne. So svojimi 5 350 metrami sa tak stal prírodným plynovým kráterom. Keďže sa ho geológovia rozhodli zapáliť, pohľad naň začal lákať aj turistov, ktorí sa túžili pozrieť tvárou v tvár na „dvere do pekla“. Jeho hĺbka 30 metrov je naozaj desivá, spadnúť by ste doň rozhodne nechceli.

Ostrov bábik, Mexiko

V Mexiku sa nachádzajú kanály Xochimilco, uprostred ktorých je menší ostrov. Pre ľudí je hotovým magnetom, pretože na ňom panuje zvláštna ponurá astmosféra, ktorú dotvárajú všade visiace bábiky. Podľa jednej z legiend sa údajne na tomto mieste utopilo dievčatko, ktoré malo pri sebe bábiku. Jeden z tunajších obyvateľov sa ju rozhodol zavesiť na strom a postupne k nej pridal ďalšie a ďalšie. Najstrašidelnejšie na tom je, že tieto bábiky vyzerajú desivo. Niektoré sú zašpinené, bez oblečenia alebo majú iba hlavy.

Les samovrahov, Japonsko

Neďaleko japonského vrchu Fuji sa nachádza nádherný les Aokigahara, v ktorom však panuje desivá atmosféra. Podľa legiend tam môžete stretnúť jedného z tradičných japonských duchov. Možno aj kvôli tomu sa sem s obľubou vyberajú ľudia, ktorí chcú dobrovoľne skončiť život. Ročne tam polícia nájde desiatky mŕtvol, pričom v roku 2010 v lese objavili až dvesto zosnulých. Niektorých tento ponurý les láka, iný sa mu vyhýbajú kvôli negatívnej energii.

 

Pokračovanie na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 14:12