Odvážili by ste sa navštíviť jedno z týchto desivých miest?instagram/atlasdergisi
StoryEditor

Toto sú najdesivejšie miesta sveta: Sem sa vyberú len tí najodvážnejší

17.11.2022, 19:00
Životný štýl

Niektorým cestovateľom už nestačia bežné destinácie či adrenalínové zážitky. Ak k nim patríte aj vy alebo zbožňujete pocit, keď vám tuhne krv v žilách a vlasy stoja hore dupkom, máme pre vás pripravené niečo špeciálne. Toto sú najdesivejšie miesta sveta, kde sa vyberú len tí najodvážnejší. Kam si to namierite najbližšie?

Kapucínske katakomby, Taliansko

Talianske Palermo je pre milovníkov strašidelnej turistiky ako stvorené, a to najmä kvôli kapucínskym katakombám. Tie v minulosti slúžili ako pohrebisko, mŕtvych mumifikovali a vystavili pozdĺž všetkých chodieb. Ak sa tam niekedy vyberiete, počas prehliadky sa budete môcť prechádzať popri uchovaných mŕtvolách, ktoré sú oblečené v pôvodných odevoch. Na tento zážitok si však trúfne len pár odvážlivcov.

Nemocnica v Hellingly, Anglicko

Po celom svete môžete nájsť desiatky opustených psychiatrických ústavov. Jeden z nich sa nachádza aj v Anglicku. Blázinec v Hellingly otvorili v roku 1903 a až 90 rokov bol miestom bolesti a zverstiev ako lobotómia či elektroliečba. Od roku 1994 je budova opustená a keďže vyzerá ako z hororu, priťahuje veľké množstvo odvážnych fotografov. Niektorí návštevníci tvrdia, že po chodbách môžete počuť čudné a nevysvetliteľné zvuky, z ktorých naháňajú zimomriavky.

Mesto duchov, Matsuo

Nočnou morou severného Japonska je opustená baňa v Matsuo. Od 70-tych rokov je opustená a keďže je neustále zahalená hustou hmlou, niekedy je priam nemožné ju nájsť. Tí, ktorí majú odvahu prebojovať sa cez hmlu, sa ocitnú na mieste, v ktorom majú pocit, že nie sú sami. Často tam návštevníci počujú bežiace kroky a v šere vidia rôzne tiene.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 04:39