Farby vám dokážu výrazne zlepšiť náladu.dreamstime
StoryEditor

Farebné oblečenie podporí váš temperament, rozžiari pleť a budete vďaka nemu oveľa šťastnejšie

04.11.2022, 15:00
Životný štýl

Jeseň má svoje čaro. Najmä babie leto je plné farieb a teplých dní, ktoré prispievajú k optimizmu u ľudí. Akonáhle však príde zmena času a aj počasie je o niečo pochmúrnejšie, postupne sa úsmev z tvári ľudí vytráca. Preto je nevyhnutné obklopovať sa nielen ľuďmi, ale aj vecami, ktoré vám dokážu zdvihnúť náladu.

Dopamín je hormón šťastia, radosti a pozitívnych emócií. Na to, aby sa jeho produkcia zvýšila, vám niekedy stačí málo, napríklad priniesť viac farieb do vášho šatníka. Pestrofarebné oblečenie dokáže rapídne zlepšiť vašu náladu.

Šaty robia človeka

Známe príslovie, že šaty robia človeka, bude mať niečo do seba. A nielen to, ako v oblečení pôsobíte na ľudí a ako sa tým, čo máte na sebe prezentujete. Je totiž dokázané, že napríklad uniformy dokážu v ľuďoch zvýšiť produktivitu. To je samozrejme veľmi prínosné najmä v prípade povolaní ako lekár, policajt, hasič či pilot. A taký oblek i kostým zvyšuje vaše sebavedomie a tiež vyjednávacie schopnosti, ktoré k vašej práci rozhodne potrebujete. Takže, či chcete, alebo nie, to, čo si ráno zvolíte ako svoj outfit, dokáže dokonale ovplyvniť, ako sa budete počas dňa cítiť a má veľký vplyv aj na vašu psychiku.

Počúvajte svoje telo

Existuje množstvo kníh, ktoré dokonca hovoria o tom, že v prípade zdravotného problému, máte tendenciu siahať po niektorých farbách oveľa viac, ako po iných. Ak zrazu z ničoho nič máte chuť do svojho čierno bieleho sveta preniesť viac farieb, možno vášmu telu chýba dopamín, ktorého produkciu si zvýšite práve farebným oblečením. Takže pokojne sa nechajte uniesť a oblečte sa do farieb. Hoci aj tých najkrikľavejších.

image

Farbami za zvyšuje produkcia dopamínu - hormónu šťastia.

dreamstime

Rozžiaria vás

Farebné oblečenie dokáže bezpochyby ovplyvniť aj váš temperament. Túžite mať skvelý deň, plný optimizmu? Potom zvoľte outfit plný farieb. Ak však stále nemáte na takéto experimenty odvahu, pokojne začnite výraznejšími doplnkami. Už aj červený rúž dokáže divy. Nehovoriac o detaile v podobe farebných topánok či nejakého výrazného šperku. Pestré farby rozžiaria nielen váš deň, ale aj vás samotné.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 18:57