Pri nanášaní červeného rúžu nezabunite na kontúrovaciu ceruzku.dreamstime
StoryEditor

Buďte sexi a sebavedomá aj vďaka červenému rúžu. A ako si ho aplikovať, aby vyzeral tip top?

29.10.2022, 12:00
Krása a móda

Červený rúž ako symbol ženskosti? Veruže áno. O dosiahnutie efektu šťavnatých pier sa ženy snažili od nepamäti a dnes ho našťastie na nich vídame pomerne často. Je sexi a ženám pridáva na sebavedomí. A to je dostatočný dôvod na to, aby ste si ho zadovážili. Pokojne aj v niekoľkých odtieňoch. Bude totiž vašim dokonalým doplnkom.

Aby však rúž vyzeral dobre, je nevyhnutná jeho správna aplikácia. Vďaka týmto trikom ho nanesiete bez chybičky a budete sa tešiť zo šťavnatého úsmevu.

Ceruzka ako nevyhnutnosť

Akonáhle si v predajni vyberiete správny odtieň červeného rúžu, nezabudnite si k nemu prihodiť aj kontúrovaciu ceruzku. Bez nej nikdy nedosiahnete želaný efekt a rúž sa môže rozpíjať. Pomocou ceruzky si zľahka prejdite kontúry pier tak, aby ste presne ohraničili miesto, za ktoré už rúžom nepôjdete. Niektorí mejkap artisti dokonca radia, aby ste si práve touto ceruzkou vyplnili celé pery. Vďaka tomu želaný efekt aj oveľa dlhšie vydrží.

Začnite s matným rúžom

Ak ste nováčik v nosení červeného rúžu, tak začnite najskôr s matnými rúžmi. Tie sa nanášajú oveľa jednoduchšie a tiež dlhšie vydržia, pretože sa tak rýchlo neotláčajú. Ak si budete kupovať matný rúž, treba myslieť na to, že pery môže vysušovať. Preto im pred nanášaním aj po ňom doprajte zvýšenú starostlivosť v podobe balzamu na pery. Alebo zainvestujte do rúžu, ktorý obsahuje hydratačné zložky.

Prirodzené pery

Nemusíte siahať len po sýto červených farbách. Sexi pôsobia aj jemné odtiene červenej, ktoré si môžete na pery aplikovať pomocou prstov. Budete pôsobiť sviežo a šik a vaše pery...tak tie budú doslova na zahryznutie.

Ako si správne vybrať?

Nepodľahnite pokušeniu kúpiť si ten rúž, ktorý má vaša kamarátka, alebo ktorý ste videli na modelke v časopise. To, čo svedčí im, vám nemusí. Nechajte si dostatok času na to, aby ste si vybrali ten správny odtieň. Skúšajte čo vám pristane, čo sa vám dobre nanáša a tiež to, či samotná konzistencia vyhovuje vašim potrebám. Ste tmavý typ? Potom pokojne siahnite aj po tmavších červených až bordových tónoch. Chcete opticky belšie zuby? Potom sú tou správnou voľbou studené červené rúže. V lete k opálenej pleti budú skvele ladiť červené rúže s oranžovým nádychom. Tie z vás, ktoré majú svetlú pleť, prípadne vlasy, si môžu dovoliť červený rúž so studenými tónmi, no rovnako tak sa im bude hodiť aj rúž s tmavým nádychom.

image

Tmavé ženy môžu siahnuť po výraznom červenom rúži.

dreamstime

Menej je viac

Hoci je červený rúž istotou, nezabúdajte na pár pravidiel. V tomto prípade naozaj platí, že menej, je niekedy viac. Ak si chcete dopriať výrazné líčenie v podobe červeného rúžu a dymových očí, nech sa páči, ale skôr na večer. Platí pravidlo, že výrazné by mali byť buď pery, alebo oči. Nech nepôsobíte lacno a nech je váš mejkap čo najviac prirodzený. Opatrne aj so zvýrazňovaním líčok.

image

Máte svetlú pleť? Nebojte sa aj tmavších odtieňov.

pexels

Celkový look

Posledná vec, na ktorú by ste mali prihliadať je aj váš celkový look. Červený rúž sa veľmi hodí k minimalistickým outfitom a celkovo skôr k nenápadnému looku. Brčkavé vlasy, farebné oblečenie, výrazné náušnice a do toho červený rúž? Takto by to naozaj vyzerať nemalo. Samozrejme, sú ženy, ktoré sú majsterky v tomto smere a nech si na seba dajú čokoľvek, vyzerajú úžasne, no ostatné z vás buďte radšej striedme.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 15:57