ggdreamstime
StoryEditor

Väčšie prsia aj bez zákrokov. Tieto jednoduché cviky dokážu s vašim dekoltom nemožné

12.06.2023, 14:00
Životný štýl

Túžite po pevnejších a plnších prsiach? Máme pre vás dobrú správu, dá sa to aj bez zákrokov. Ak budete pravidelne vykonávať tieto jednoduché cviky, váš dekolt sa zmení na nepoznanie. Stačí vám k tomu pevné odhodlanie a takmer okamžite sa z vás môže stať sebavedomá a spokojná žena.

Keďže sú prsia pýchou každej ženy, ich veľkosť a celkový vzhľad významne vplýva na sebavedomie. Ak sa pýtate, či sa vám vďaka cvikom môžu zväčšiť prsia, tak áno, je to možné. Samozrejme, musíte byť realistky. O niekoľko čísel sa váš hrudník určite nezväčší, ale bude vyzerať krajšie, plnšie, pevnejšie, a teda aj mohutnejšie. Toto sú najefektívnejšie cviky, ktoré zmenia váš dekolt na nepoznanie. Nečakajte a pripravte sa s nami na prvý tréning.  

Proti stene

Tento cvik je na začiatok veľmi jednoduchý a môže vám poslúžiť aj ako rozcvička na zahriatie prsných svalov. Postavte sa približne meter od steny, oprite sa o ňu dlaňami tak, že vaše prsty na rukách budú v úrovni vašej brady. Lakte takmer vystrite, vyrovnajte chrbát a zostaňte v miernom rozkroku. S výdychom pomaly krčte lakte a približujte sa k stene. Tento cvik vám môže pripomínať kľuky, dôležité však je, aby ste kontrolovali, ktoré svaly pri jeho vykonávaní cítite. Nemali by ste cítiť žiadnu inú partiu, iba prsia. Ideálne je, ak budete cvik vykonávať v 4 sériách po dvadsať až dvadsaťpäť opakovaní.

Rozpažovanie

Tento cvik môžete vykonávať na lavičke, ale aj na zemi. Ak nemáte činky, nahradiť ich môžete fľašami s vodou. Rozpažovaním posilňujete hrudník, ramená, bicepsy a zlepšíte si celkové držanie tela. Ľahnite si na chrbát, pokrčte nohy v kolenách a chodidlá majte na podlahe. Závažie sa snažte držať priamo nad hrudníkom, nie nad hlavou alebo nižšie. Mierne ohnite lakte a ruky rozpažte široko do strán. Zadržte na dve sekundy alebo urobte s rukami pumpu. Rovnakým pohybom sa vráťte do pôvodnej polohy. Tento cvik vykonávajte v troch sériách po 10 – 12 opakovaní.

image

Rozpažovaním posilňujete hrudník, ramená a bicepsy.

dreamstime

Tlak na hrudník

Cvik nazývaný tlak na hrudník môžete vykonávať v posilňovni, ale aj doma. Opäť platí, že činky môžete nahradiť fľašami s vodou. Týmto cvikom precvičíte najmä prsné svaly, ramená a triceps. Najlepšie je, ak ho budete vykonávať na rovnej ploche či lavici, ale môžete aj na zemi. Zoberte si do rúk činky alebo fľaše, ľahnite si na zem, pokrčte nohy v kolenách a chodidlá majte na podlahe mierne od seba. Hlavu majte rovno, nikam sa neobzerajte, iba sa sústreďte na pohyb rúk. Uchopte závažie na šírku ramien a pomaly ho spustite dole, až kým nebudete mať pocit, že sa dotýka vašej hrude. Zdvihnite ho priamo až do vystretých lakťov. Pozor, nevykonávajte cvik nad hlavou, ale nad hruďou. Opakujte pätnásť krát po tri série.

Kľuky

Ďalším cvikom sú obávané, no účinné kľuky, ktoré sú na hrudník vynikajúce. Nielenže ich môžete vykonávať kdekoľvek, ale postupne máte možnosť zvyšovať ich intenzitu a posúvať sa na inú úroveň. Navyše, posilňujú celé vaše telo naraz, ale zameriavajú sa najmä na hrudník, ramená,  triceps a brucho. Jednoducho sa dajte do polohy planku, vystreté ruky majte na úrovni ramien Postupne sa s nádychom zohýnajte v lakťoch pozdĺž tela smerom k zemi. Výdychom sa vráťte do pôvodnej polohy. Dôležité je, aby bolo vaše telo po celý čas pevné. Kľuky robte v troch sériách po dvanásť opakovaní.

image

Kľuky sú jedným z najúčinnejších cvikov na hrudník.

dreamstime

Plank v pohybe

Vykašlite sa na obyčajný plank, vyskúšajte ho robiť v pohybe. Výhodou tohto cviku je, že naň nepotrebujete žiadne vybavenie. Dajte sa do pozície planku, zohnite ruky v lakťoch a položte ich na zem tak, aby ste telom vytvorili priamku. Napnite sa a počas cviku sa pozerajte buď na zem alebo mierne dopredu. Zdvihnite a vystrite pravú ruku, tak aby ste ju položili pod rameno. Potom urobte to isté aj s ľavou rukou. Takýmto spôsobom ste sa dostali do vysokej pozície planku. Potom zohnite ruku v lakti a položte ju na podlahu, opakujte aj na druhú stranu. Tento cvik vykonávajte v troch sériách po dobu 45 sekúnd.

Pulóver

Cvik nazývaný pulóver je jednoduchý a precvičujete ním najmä hrudník, ramená, chrbát a triceps. Môžete ho vykonávať na lavičke, na zemi alebo na lopte. Zoberte si do rúk činku alebo fľašu naplnenú vodou, dlane by mali smerovať nahor. Natiahnite ruky k stropu, lakte majte napnuté a pomaly spúšťajte činku za hlavu. Za hlavou na chvíľku podržte a pomaly sa vráťte do pôvodnej polohy. Keď máte závažie za hlavou, mali by ste cítiť mierne natiahnutie v hornej časti chrbta a hrudníka. Pulóver vykonávajte v troch sériách po 10 – 12 opakovaní.

image

Pulóver môžete vykonávať na lavičke, na zemi alebo na lopte.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 17:23