Prirodzene plnšie pery vďaka jednoduchým domácim trikom.dreamstime
StoryEditor

Plnšie pery na počkanie a bezbolestne: Pred estetickým zákrokom vyskúšajte ešte týchto 5 domácich trikov

28.03.2022, 06:00
Krása a móda
Plné a zvodné pery sú snom mnohých žien. Predtým, než sa rozhodnete ísť na estetický zákrok, môžete vyskúšať jednoduchšiu cestu. Toto sú najefektívnejšie triky, ako dosiahnuť dokonalé črty plných pier.

Všetko sa dá, keď sa chce. Nemusíte míňať peniaze či vytrpieť si bolesť pri estetickom zákroku. Môžete vyskúšať niekoľko domácich trikov, ktoré sú jednoduché a zaručia vašim perám plnší a žiarivejší vzhľad. Či už je to peeling s cukrom alebo triky s korektorom a ceruzkou. Toto sú najefektívnejšie spôsoby, ako si splniť sen o dokonalých perách. 

Peeling s cukrom či kávou

Pravidelný peeling je dôležitý pri starostlivosti o pleť, ale netreba naň zabúdať ani pri perách. Najjednoduchším spôsobom je použiť zubnú kefku a krúživými pohybmi masírovať hornú aj spodnú peru. Zbavíte sa tak odumretých kožných buniek, podporíte prekrvenie a vaše pery budú vďaka treniu omnoho väčšie a žiarivejšie. Takisto môžete vyskúšať cukrový alebo kávový peeling. Jednoducho zmiešajte kokosový olej s lyžičkou namletého cukru alebo zrnkovej kávy a vmasírujte do pier. Zmyte vlažnou vodou, jemne osušte a napokon na ne natrite balzam.

Prírodné zväčšovače pre zvodné pery

Pre plnšie a krajšie pery vyskúšajte balzam, ktorý obsahuje mätový esenciálny olej. Ten pery prekrví a vďaka príjemnému dráždeniu a štípaniu spôsobí mierny opuch, ktorý vydrží aj dve hodiny. Nebojte sa, nebudete vyzerať ako kačka, ale aspoň na chvíľu si môžete splniť sen o väčších perách s prirodzeným ružovým nádychom. Ak nemáte balzam s mätou, môžete použiť priamo esenciálny olej, ktorý pridáte do svojho obľúbeného balzamu. Vynikajúca je aj škorica či kajenské korenie, ktoré dokážu napnúť povrch pier, vďaka čomu sa opticky zväčšia. Zmiešajte v miske škoricu, korenie a pridajte pár kvapiek olivového oleja. Zmes môžete nanášať buď pomocou prstu, alebo zubnej kefky.

image

Škorica vyštípe a opticky pery zväčší.

dreamstime

Nezabúdajte na hydratáciu

Tak ako pri starostlivosti o pleť, tak aj pery musia byť vždy hydratované, a to nie len zvonka, ale aj zvnútra. Dehydratácia totiž spôsobuje stratu farby, suchosť, a preto môžu pery vyzerať menšie. Každý deň sa snažte používať hydratačný balzam, a to najmä pred spaním. Uistite sa, že pijete veľa vody a snažte sa jesť ovocie či zeleninu, ktoré sú jej prirodzeným zdrojom. Odborníci tvrdia, že jej dostatok zväčšuje hrúbku kože, vrátene pier. Môžete skúsiť aj doplnky, ktoré podporujú hydratáciu, ale aj zväčšenie, ako napríklad kyselina hyalurónová či kolagén.

Korektor, ceruzka či rúž?

Chcete, aby vaše pery vyzerali plnšie omnoho dlhšie? Môžete použiť svetlý korektor, ktorý nanesiete na celú líniu pier, vďaka čomu ich rozjasníte a opticky zväčšíte. Potom naneste rúž a kochajte sa pohľadom na dokonalé pery. Použiť skúste aj ceruzku, ktorú si rozotriete mimo línie pier a napokon aj na ich vnútro. Výborným je aj lesk s trblietavým efektom, ktorý by ste mali natierať len do stredu, aby ste vašim perám zaručili jasnejší vzhľad. Najlepším spôsobom je však matný či bledý rúž, ktorý dodá perám prirodzený a ženský šmrnc. Jednoduché, nie?

image

Zvodné pery vďaka matnému rúžu či trblietavému balzamu.

dreamstime

Špúlením či pískaním k plnším perám

Možno vám to príde smiešne, ale pravidelným cvičením tváre a najmä pier môžete vašej pokožke pomôcť produkovať kolagén, vďaka čomu budú vaše pery natrvalo plnšie a omnoho šťavnatejšie. Existuje niekoľko cvičení, ktoré môžete vyskúšať, ako napríklad pískanie, ktoré posilňuje svaly na perách. Vhodné je aj špúlenie pier, ktoré by ste mali vykonávať niekoľko krát denne po dobu jednej minúty. Takisto skúste perami pohybovať hore a dole, doprava a doľava, aby ste zvýšili ich objem alebo prirodzene pomocou ukazováka a palca naťahovať pokožku. Týmito cvičeniami sa vaše pery prekrvia a budú vyzerať pevnejšie, zvodnejšie a plnšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 19:11