pixabay.com
StoryEditor

Bublinková maska, trblietavé vlasy. Letné kozmetické trendy berte ako hru

10.07.2016, 14:45
Životný štýl
Nová sezóna sa nezaobíde bez nových trendov, platí to ako pre líčenie alebo vlasový styling, tak pre starostlivosť o pleť. Predstavujeme tri neopozerané nápady, ktoré budú v lete kľúčové.

Bublinková kúpeľ pre tvár

Horúci hit prišiel už tradične z Južnej Kórey, tamojší vývojári kozmetiky sú proti tým západným vždy o pár krokov napred. Pleťové masky, ktoré sa na tvári premenia na penu, už na trh uvádzajú aj európske a americké firmy, ktoré im prorokujú veľký úspech, ako píše idnes.cz. Hlavne vďaka Instagramu a Snapchatu, pre ktorých je fotogenický produkt ako stvorený.

A photo posted by Jess (@jessssface) on

Okrem toho, že je s ňou sranda, je nová generácia masiek údajne veľmi účinná. Hodí sa väčšinou pre mladšiu, mastnejšiu alebo problematickú pokožku: gél, ktorý pri kontakte s kyslíkom napení, môže obsahovať najrôznejšie ingrediencie, ktoré detoxikujú, čistia póry a rozjasňujú. Vďaka penovej textúre by sa mala maska do pleti jemne, rovnomerne vstrebať.

Nevýhodou môže byť obsah penidiel, ako je sodiumlaurylsulfát (SLS) a laurylsulfát sodný (SLES). Kontroverzné sulfáty boli predmetom mnohých vedeckých štúdií, zatiaľ žiadna nedokázala, že sú vyložene nezdravé či nebezpečné. Keď sa však nahromadia, môžu pleť dráždiť alebo z nej obrusovať ochranné oleje. Aký je záver? Bublinkovú masku pokojne skúste, len to s používaním nepreháňajte.

Rozjasňovač vo farbách dúhy

Rozjasňovanie teraz frčia, a prípravkov, ktoré sľubujú éterickú rozžiarenú vizáž, je na trhu čím ďalej viac. Nie všetky sú si ale rovné. Súdiac podľa obrovského záujmu a ešte väčšieho počtu zdieľanie na sociálnych sieťach túto sezónu "vyhral" dúhový púdrový rozjasňovač od malej americkej firmy Bitter Lace Beauty, ktorá si potrpí skôr na osobný prístup a ručnú výrobu než na obrovské predaje.

Paletka Prism obsahuje šesť odtieňov, ktoré môžete ľubovoľne kombinovať, a trblietok "tak akurát", zhodujú sa vizážistky aj blogerky. Pochvaľujú si aj to, že je univerzálny - môžete ním ľahko poprášiť tváre pre nežný, rozprávkový vzhľad alebo si navlhčeným štetcom vymaľovať dúhové viečka. Jedinou nevýhodou je dlhá čakacia listina, keď si Prism objednáte teraz, dorazí k vám najskôr za deväť mesiacov. Zatiaľ sa poobzerajte po štýlových alternatívach.

Trblietky všade - aj vo vlasoch

Tohtoročné leto patrí vílam. Ak vám popularita dúhového rozjasňovača ako dôkaz nestačí, možno vás presvedčí iný trend: trblietky vo vlasoch. Objavili sa na prehliadke britského dizajnéra Ashisha, vyskúšala je modelka Kendall Jennerová, herečka Dakota Fanning a dokonca aj frontman britskej popovej kapely Years & Years Olly Alexander.

Sú tiež najdôležitejším trendom tohtoročných hudobných festivalov, čo je post, na ktorom vystriedali kvetinové vence či pastelové kriedy. Najlepšie vyzerajú s dvoma drdolmi alebo copmi a sú skvelé aj v prípade, že chcete tak trochu zakryť odrasty. Proste na vlasy tesne pri cestičke naneste vhodný gél alebo emulziu a štetčekom naň aplikujte trblietky. Farba aj hustota už sú len na vás.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 22:07