StoryEditor

Pre tieto ženy nie sú kilá prekážkou. Pozrite sa, čo dokážu

02.10.2015, 15:30
Životný štýl
Keď človek chce, zvládne všetko. Nezáleží na hmotnosti, ale na odhodlaní a motivácii. Tvrdia to dve ambiciózne ženy, ktoré majú pohybu viac než dosť.

Američanka Valéria Sagunová (27) je presvedčená, že ani kilá navyše nemôžu človeku zabrániť cvičiť jogu ako píše idnes.cz. Sama je príkladom a na sociálnych sieťach má tisíce fanúšikov. "Ak má človek odhodlanie, motiváciu a trpezlivosť, môže robiť jogu, " myslí si Američanka.

Sagunová má na svojom instagramovom profile biggalyoga 100-tisíc fanúšikov a pravidelne ich zásobuje fotografiami v najrôznejších jogínských pozíciách. Aj napriek nadváhu jej nerobí problém stojka, urobiť špagát alebo iné ťažké pozície.

 

Fotka uverejnená používateľom @biggalyoga,

     

K joge sa dostala pred štyrmi rokmi na univerzite. "Už pred tým som chcela vyskúšať jogu, ale zakaždým z toho vzišlo. Spomínam si na prvú hodinu, ako som bola prekvapená, že na prvý pohľad jednoduché pózy boli tak ťažké, " priznala.

Joga jej vraj pomohla  v období, keď skončila so školou a trpela depresiami. "Joga a cestovanie boli jediné veci, pri ktorých som mohla vypnúť myseľ. Joga sa stala osobnou terapiou, ktorá mi moc pomohla, " zverila sa s tým, že viac ako fyzicky jej joga pomáha práve psychicky.

 

Fotka uverejnená používateľom @biggalyoga,

              

Sagunová sa drží hesla, že čokoľvek dokáže niekto iný, dokáže aj ona. Podľa nej je dôležitejšia cesta než samotný cieľ. "Snažím sa zostať motivovaná a nehovorím si, že len preto, že dokážem urobiť istú pózu, nemôžem sa ďalej zlepšovať," dodala.

Chudý neznamená zdravý, tvrdí obézna tanečnica


Obézna Američanka Whitney Thoreová (31) je ďalším živým príkladom, že číslo, ktoré jej ukazuje ručička na váhe, nie je žiadnou prekážkou. Preslávila sa tanečnými videonahrávkami a stala sa hitom internetu ako uvádza idnes.cz. Priznala však, že sa teraz snaží trochu schudnúť. Morbídne obézna tanečnica je ale presvedčená, že obezita a s ňou spojené zdravotné problémy sa preháňajú.

"Rada by som schudla, je to kvôli zdraviu. Netúžim byť  ale opäť chudá. Chcem zhodiť, aby som sa v lietadle vošla do sedadla, aby som mohla mať deti. Ale akonáhle schudnem na hmotnosť, s ktorou budem spokojná, čo je okolo 113 kíl, prestanem s chudnutím. Myslím, že vyzerám dobre a páčim sa aj môjmu priateľovi, " povedala denníku Daily Mail Whitney Thoreová, na ktorú ľudia na ulici často pokrikujú a robia si žarty z jej postavy.

Tanečnica teraz váži 171 kíl, a aj keď sa jej podarí schudnúť na vytúžených 113 kíl, pri výške 159 centimetrov bude jej BMI 44,1, čo je stále morbídna obezita.

"Podľa mňa je BMI blbosť. Myslím, že spôsob, akým sa pozeráme na zdravie, je skreslený. Mám kamarátku, ktorá je chudá, ale je prediabetička. Nie je zdravá. Keď ide do McDonaldu, nikto na ňu nekričí, či si uvedomuje, čo napcháva do svojho tela, a nech beží domov a cvičí, ako to robia, keď tam idem ja. Chudý neznamená zdravý, rovnako ako tučný neznamená nezdravý. Som presvedčená, že životný štýl človeka nespoznáte podľa toho, ako vyzerá, " vyhlásila tanečnica.

Jej problémy s hmotnosťou začali na vysokej škole, keď náhle pribrala skoro 100 kíl. Najskôr to pripisovala zmene prostredia a životného štýlu, ale neskôr lekári zistili, že za to môže syndróm polycystických ovárií, ktorým Thore trpí.


Syndróm polycystických ovárií (PCOS) je jednou z najčastejších endokrinných porúch u žien a je jednou z hlavných príčin ženskej neplodnosti.

Ženy s PCOS často trpia nadváhou alebo obezitou (ale môžu mať aj normálnu hmotnosť), anovuláciou a teda aj nepravidelnou menštruáciou, akné a zvýšeným ochlpením. Uvedené príznaky sú však individuálne a môžu sa u rôznych žien líšiť.

Zdroj: endokrinologie-obezitologie.cz


Whitney Thoreová vo svojom živle:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 12:25