shutterstock.com
StoryEditor

Podľa týchto kľúčových znakov spoznáte, že potrebujete byť chvíľu SAMA

09.02.2021, 13:20
Životný štýl
Ako malá som sa vraj rada hrala sama. Dokázala som hodiny česať bábiky, obliekať ich, stavať hrady z kociek a rozprávať sa s plyšákmi. Neskôr v škole som mala veľa kamarátok a nebola prestávka, keď by sme spoločne neskákali gumu. Zistila som, že potrebujem oboje. Čas strávený osamote aj zábavu v spoločnosti. To mi zostalo dodnes.



ČAS STRÁVENÝ LEN SAMA SO SEBOU má nespočetné množstvo pozitívnych dôsledkov. Opäť získate chuť do života. Do žíl sa vám vleje nová energia. Začnete si viac vážiť samu seba. Zlepšia sa vám vzťahy s okolím. Stanete sa kreatívnejšou a dostanete nové nápady. Úlohy sa vám budú plniť ľahšie a rýchlejšie. Získate zdravý nadhľad, vnútorný pokoj a sebaistotu.
Na začiatku možno nebude jednoduché si vyhradiť čas len pre seba a často vám do toho príde, ako dôležité povinnosti, zabudnuté sľuby, domáce práce... Buďte striktné a svoj osobný priestor si v diári naplánujte ako dôležité stretnutie, ktoré nemôžete posunúť ani zrušiť. Máte ho predsa s významnou osobou. S vami.

POLOŽTE SAMA SEBE OTÁZKY, ktoré by ste kládli dobrej kamarátke. Ako sa cítite? Čo vo svojom živote plánujete? Čo vás robí šťastnou? Netrápi vás niečo? A ak áno, ako to môžete zmeniť? „Samota vytvára obrovský priestor pre naše myšlienky. To môže byť až nepríjemné, pretože si začneme uvedomovať veci, ktoré sme u seba doteraz prehliadali. Napríklad to, že dlhodobo nie sme spokojné v práci alebo vo vzťahu a odmietali sme si to priznať,“ hovorí osobná trénerka a koučka Lenka Černá. Podľa nej je však práve čas strávený osamote skvelou príležitosťou, keď môžeme spomaliť a uvedomiť si, čo nás robí šťastnými, prípadne aké kroky podniknúť, aby sme šťastnými boli. „Neznamená to dať hneď výpoveď v práci alebo ukončiť vzťah. Skôr si v pokoji premyslieť, čo môžem urobiť pre to, aby sa situácia zlepšila,“ radí trénerka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 06:57