Cítite sa unavená? Vytvorte si doma vlastné relaxačné miesto
StoryEditor

Cítite sa unavená? Vytvorte si doma vlastné relaxačné miesto

25.09.2020, 00:00
PR Články
Pracovné povinnosti a starosť o domácnosť si často vyberajú daň v podobe únavy a vyčerpania. Nedostatku energie ale môžete predísť tým, že si čas od času ušetríte chvíľku pre seba. Ideálne je, ak si za týmto účelom vytvoríte svoje vlastné relaxačné miesto, ku ktorého zariadeniu vám bude stačiť pohodlné kreslo a vkusné doplnky.

Nepodceňujte čas venovaný relaxácii

Možno si hovoríte, že nič takého, ako je relaxačný kútik nepotrebujete a čas venovaný odpočinku dokážete využiť omnoho efektívnejšie. Pravdou ale je, že ak si pravidelne ušetríte chvíľku pre seba, omnoho lepšie si udržíte fyzickú aj psychickú rovnováhu.

Vymedzte svoju relaxačnú zónu

Nemáte v byte miestnosť, kde by ste mohli byť chvíľu osamote? To vôbec nevadí. Bohato postačí zariadiť si svoj osobný kútik napríklad v rohu miestnosti a ostatným členom domácnosti oznámiť, že sa jedná o vašu relaxačnú zónu. Navyše sa vám ponúka niekoľko spôsobov, ako svoj kútik opticky oddeliť od zbytku miestnosti. Za týmto účelom vám poslúži paraván alebo knižnica, ale fungujú aj chytro rozostavené kvetináče alebo veľká stojaca lampa. Cítite sa unavená? Vytvorte si doma vlastné relaxačné miesto Cítite sa unavená? Vytvorte si doma vlastné relaxačné miesto

​Dôraz klaďte na pohodlie

Ako si svoj osobný priestor zariadiť? V každom prípade by mal pôsobiť útulne a poskytovať vám pocit pohody a pokoja. Aký konkrétny nábytok a dekorácie zvolíte, záleží predovšetkým na vašej osobnosti a tom, čomu by ste sa vo svojej voľnej chvíli chceli venovať.

Túžite prebudiť svoju kreativitu? Potom bude najlepšou voľbou písací stolík a pohodlné kreslo. Chcete si nájsť čas na čítanie? V tom prípade siahnite po ušiaku a pridajte aj taburetky, na ktoré si môžete vyložiť nohy.

Veľký výber kresiel nájdete na Heureka.sk, alebo českí zákazníci na Heureka.cz, kde máte jednotlivé modely kresiel a taburetiek a prehľadne zoradené podľa ich obľúbenosti. Kreslo, ktoré sa vám páči, môžete porovnať s ďalšími modelmi a recenzie používateľov vám pomôžu zvoliť to, ktoré je pre vaše účely najvhodnejšie.

Nezabudnite na dekorácie

O finálne doladenie sa postarajú správne zvolené dekorácie. Na písací stolík si zaobstarajte stolnú lampičku s tienidlom, ktoré priestor zaplní hrejivým svetlom, a vedľa kresla postavte stojacu lampu, ktorá vám posvieti na čítanie. K nutnostiam, ktoré celé miesto naplnia útulnou atmosférou, patria určite vankúšiky, teplá deka a vonné sviečky. Cítite sa unavená? Vytvorte si doma vlastné relaxačné miesto Cítite sa unavená? Vytvorte si doma vlastné relaxačné miesto

Voľte harmonické farby

Voľba farieb je možno dôležitejšia, než si myslíte. Farby použité v interiéri pôsobia na vašu psychiku a dokážu vo vás vyvolať najrôznejšie pocity. Svoje relaxačné miesto preto zariaďte v jemných, pastelových odtieňoch modrej, fialovej alebo ružovej farby, ktorá pôsobí upokojujúco a harmonicky. Skôr než na pestrofarebné kombinácie a výrazné vzory stavte na jednoduché motívy, ktoré nebudú odvádzať vašu pozornosť.

Buďte sebeckí a myslite na seba

Ak sa často cítite unavená a bez energie a rada by ste to zmenila, vytvorenie vašej osobnej relaxačnej zóny môže byť vhodným prvým krokom. Majte na pamäti, že kvalitný odpočinok vám zaistí dlhodobé fyzické aj duševné zdravie a nevyplatí sa ho podceňovať.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 07:45