Instagram @dminikah
StoryEditor

Krásna Slovenka odkazuje všetkým ženám, aby sa naučili milovať svoje telo!

03.02.2021, 18:00
Životný štýl
Dominika Krčmáriková je Slovenka, ktorá momentálne žije v Nemecku. Roky sa venuje modelingu, no dnes vníma veci inak, ako kedysi. Naučila sa naozaj milovať svoje telo a príkladne sa oň aj stará. My sme sa jej opýtali na jej životný štýl a aj na zopár rád, ako zlepšiť ten svoj a konečne pre seba začať robiť niečo zdravé.

Ostaňme ešte chvíľku pri tvojom Instagrame. Pridávaš sem rôzne tipy, ako: zdravé a rýchle recepty, efektívne cviky na doma alebo, správny výber vitamínov a doplnkov výživy. Dnes máme k dispozícii toľko informácii a toho, čo by sme mali a nemali jesť a robiť, že sa v tom pomaly, ale isto strácame. Tu sa naskytá otázka: Čo by si odporučila ženám, ktoré nevedia, kde začať?

Čo sa týka motivácie a kde začať, odpoveď bude veľmi jednoduchá. Čo je tvoja priorita? Chceš zdravé vitálne telo, ktoré ti dovolí užívať si život naplno? Chceš sa pozrieť na seba do zrkadla nahá a byť spokojná? Cítiť sa dobre vo vlastnej koži a príťažlivo pre svojho partnera/partnerku/pre seba ? Každý má svoje dôvody motivovať sa, tak im začni venovať pozornosť.

Začiatky sú extrémne ľahké, len my ženy máme tendenciu si to komplikovať. Začni poriadne spávať, správna spánková hygiena je základ, nakoľko nedostatok spánku a chronická únava sú hlavným dôvodom, prečo ľudia priberajú, prečo robia zlé voľby v rámci dňa čo sa voľby jedla týka, prečo majú neovládateľné chute a prečo sú nonstop v strese, nakoľko hladina kortizolu je neustále zvýšená.

Pi veľa vody denne. Toto ste už asi počuli. Ja začínam deň "nakopávakom", a teda, 1 litrom vlažnej vody, do ktorej dám štipku soli, vyžmýkam pol citróna a dám si poldecák jablčného octu. Denne si dávam extrémne záležať, aby som zostala hydratovaná.

Hýb sa. 10 000 krokov denne. Nebudem nikoho posielať do fitka, to je čerešnička na torte, ak máš nejaký špecifický gól pre svoje telo. Naše telo je stvorené na pohyb. Zakomponuj ho do svojho denného programu a uvidíš, ako sa ti zlepší zdravie, vitalita a aj kilá pôjdu dole.

Čo sa doplnkov stravy týka, pre mňa je neodmysliteľné suplementovanie s kvalitným OMEGA 3, Magnézium, K2D3 a takisto považujem za dôležité digestívne (tráviace enzýmy) a  kolagén. Všetko samozrejme z prírodných koncentrátov a najvyššej kvality kvôli absorbovateľnosti.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Krcmarikova (@dminikah)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. máj 2024 23:30