Instagram @dminikah
StoryEditor

Krásna Slovenka odkazuje všetkým ženám, aby sa naučili milovať svoje telo!

03.02.2021, 18:00
Životný štýl
Dominika Krčmáriková je Slovenka, ktorá momentálne žije v Nemecku. Roky sa venuje modelingu, no dnes vníma veci inak, ako kedysi. Naučila sa naozaj milovať svoje telo a príkladne sa oň aj stará. My sme sa jej opýtali na jej životný štýl a aj na zopár rád, ako zlepšiť ten svoj a konečne pre seba začať robiť niečo zdravé.

Dnes žiješ spolu so svojim priateľom v Nemecku. Prečo si sa takto rozhodla?

S váhou som nemala problém do 18 rokov, bola som stále štíhla, extrémne štíhla, kvôli volejbalu, ktorý som hrávala a kvôli genetike. Keďže hormóny začali zo mňa robiť ženu trošku neskôr, prvé váhové výkyvy prišli začiatkom 19-teho roku môjho života. Začala som chodiť na party, jedla som čo som chcela, pila som alkohol, prestala som hrať volejbal, lebo na to nebol čas, nespávala som , lietala som po celom svete kvôli práci a váha začala stúpať. Vtedy som vôbec netušila nič o zdravej strave a o tom, ako správne narábať s svojim telom. Samozrejme, agentúry si to všimli a aj sa k tomu patrične vyjadrili. Nikdy nie štýlom "si tučná, schudni", ale často nám merali obvod bokov, pásu a podľa toho nám oznamovali, že ak nebudeme mať miery také, aké oni potrebovali, tak nebudeme pracovať a nebudú nás ponúkať klientom. To samozrejme spustilo lavínu diét, podvýživy, vyhýbaniu sa určitým potravinám ako: cestoviny, ryža, chlieb, mäso, sladkosti, syry, no v podstate všetkému. Tým pádom som dosiahla, čo po mne agentúry chceli, ale takisto som tým dosiahla to, že moje zdravie, hormóny a menštruácia tým totálne utrpeli. Prišla depresia, trestanie samej seba, odopieranie si, kalkulovanie a mnoho zúfalých a hladných preplakaných večerov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Krcmarikova (@dminikah)

Od 20. do 24. roka môjho života som sa viac-menej trápila, raz extrémne chudá, potom zas trošku viac ženská a stále dookola, klasický JOJO efekt. Keď som mala 25 rokov bola som trošku viac ‘‘ženská‘‘ na modelku, tak sa agentúra rozhodla poslať ma do Hamburgu, lebo nemecký trh je známy tým, že majú radi dievčatá, ktoré majú aj krivky a mala som možnosť tu pracovať aj keď som mala v bokoch 95 cm. V tomto období som stretla aj svojho terajšieho partnera. Stretli sme sa vo fitku, oslovil ma hlavne preto, lebo ma videl robiť veľa chýb počas cvičenia (smiech).

Rodina aj priatelia mi chýbajú, ale pred tým ako nastala pandémia a COVID ovplyvnil naše život, bola som doma každé dva mesiace, minimálne na týždeň. V lete vždy na mesiac.

Keď si niekto otvorí tvoj Instagram  a uvidí ťa, môžu sa stať iba dve veci. Buď prepadne do totálnej depresie alebo sa tebou motivuje a začne niečo robiť. Vytvorila si si slušnú fanúšikovskú základňu, o ktorú sa aj príkladne staráš pravidelnými radami a tipmi. Čo pre teba osobne znamená zdravý životný štýl?

Znamená pre mňa VŠETKO! Myslím to vážne. Je niečo dôležitejšie ako zdravie?

Nechcem, aby ktokoľvek, kto narazí na môj Instagram, dostal depresiu. Chcem, aby sa inšpiroval, motivoval, chcem, aby najmä ženy a mladé dievčatá vedeli, že môžu mať telo a zdravie svojich snov a takisto sa môžu aj dobre najesť, tak že sú spokojné a že im nič nechýba. Lebo všetko je to najmä o správnom prístupe, optimalizácii a porozumení toho, čo tvoje telo potrebuje. Rozoznávať signály, ktoré ti telo dáva, rozoznávať HLAD - ako núdzu o príjem energie a ‘‘HLAD‘‘- ako emočne riadenú strelu, ktorou si kompenzuješ nejakú negatívnu situáciu. Treba vedieť načúvať vlastnému telu a hlavne, stať sa najlepšou kamarátkou samej sebe. Základ je seba láske. Lebo nikto, kto má pozitívny a dobrý vzťah so samým sebou a so svojim telom, sa nebude trýzniť a trápiť.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Krcmarikova (@dminikah)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 09:27