profimedia
StoryEditor

Chcete sa zbaviť nadbytočných kíl? Výživový poradca radí, na ktoré jedlá sa máte zamerať

14.01.2022, 07:30
Životný štýl
Autor:
Juliána N
Rýchly metabolizmus je pre chudnutie a udržanie si hmotnosti kľúčové. Celý proces však nie je len o cvičení, ale aj o správnej životospráve.

Kimči - kórejská klasika sa vyrába fermentovaním kapusty a mrkvy v pikantnom náleve. Kapustu nakrájajte na 2,5 cm pásiky. V miske zmiešajte s polievkovou lyžicou soli a nechajte ju na hodinu odstáť. Pripravte kimči pastu zmiešaním cesnaku, zázvoru, rybacej omáčky, chilli omáčky, cukru a ryžového octu v malej miske. Kapustu sceďte a spolu s pastou, reďkovkami, mrkvou a jarnou cibuľkou. Šalát premiestnite do veľkej nádoby, uzavrite a nechajte cez noc kvasiť pri izbovej teplote. 

Fazuľovo-kôprový pilaf s cesnakovým jogurtom – ryžový pokrm v sebe spája hneď niekoľko prísad vhodných na zvýšenie metabolizmu. Na masle opražte cibuľu do zlatista, potom pridajte ryžu, kôpor a zamiešajte. Zmes zalejte vývarom (najlepšie šafranovým), zakrytú ju nechajte dusiť aspoň 5 minút. Po odkrytí vhoďte fazuľu a zvyšný kôpor. Varte pokým sa tekutina nevstrebe do ryže. Medzitým vymiešajte jogurt s pretlačeným cesnakom a lyžičkou mlieka. Hotové jedlo podávajte s jogurtovým dipom plus kôprom na ozdobu. 

Rezance so zázvorovým kuracím mäsom a zelenými fazuľkami – jedlo si za krátky pripravíte v jednej panvici a rozvonia vám celý byt. Vo woku zohrejte olej na vysokej teplote, kura opekajte 5 minút. Pridajte zelené fazuľky a za stáleho miešania, počkajte, kým kuracie kúsky aj fazuľky nezmäknú. S pridaním čerstvého zázvoru a cesnaku je potrebné restovať všetky suroviny ešte dve minúty. Zalejte sójovou omáčku vymiešanou s kukuričným škrobom. Chvíľku povarte, potom vhoďte uvarené cestoviny a premiešajte s omáčkou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 03:46