Bathleisure musíte vyskúšať už dnes.archív
StoryEditor

Zbavíte sa stresu, napätia ci únavy: Bathleisure je trend, ktorý vám pomôže so psychickým zdravím

15.01.2024, 17:00
Zdravie

Síce túžite byť čo najviac aktívne, no ak ste neustále zavalené povinnosťami, domácimi prácami či starostlivosťou o deti a na seba nemáte absolútne žiadny čas, vaše fyzické a psychické zdravie sa vám nepoďakuje. Práve z tohto dôvodu by ste mali aspoň raz za čas vyskúšať trend bathleisure. Pozrite sa, ako na to.

Počuli ste už o bathleisure? Ak nie, rozhodne čítajte ďalej. Ide o takzvaný kúpeľňový rituál, ktorý sa oplatí praktizovať najmä vtedy, keď si potrebujete oddýchnuť nielen po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Keďže žijeme v uponáhľanom svete, bethleisure je to, po tom túži priam každá z nás. Či už ste toho mali veľa v práci, celý deň ste behali okolo detí alebo ste upratovali, mali by ste aspoň raz za čas naozaj vypnúť a dopriať si oddych. Práve s tým vám môže pomôcť bathleisure, ktorý so sebou prináša aj ďalšie benefity.  

Spomalíte a vypnete

Vďaka bathleisure sa predovšetkým konečne môžete venovať len samým sebe. Aspoň na pár minút sa tak zastavíte, vypnite na chvíľu nekonečné myšlienkové pochody a zabudnete na všetky povinnosti či negatívne veci. Okrem toho si môžete uvedomiť, čo zmeniť alebo naopak v čom pokračovať aj naďalej. Jednoducho, bathleisure vám ponúka užiť si daný moment naplno.

Začnete sa viac milovať

Pri bathleisure nemusíte len ležať vo vani s horúcou vodou. Takisto si môžete konečne urobiť čas na skin care rutinu celého tela. Práve vďaka tomu sa povenujete častiam, na ktoré ste doposiaľ nemali čas. Nielenže tak budete so sebou spokojnejšie, ale postupne sa začnete viac milovať. Možno si uvedomíte, že vaše nedostatky nie sú také hrozné alebo naopak ich prijmete také, aké sú.

Zlepší sa vám spánok

Keďže sa vďaka bathleisure uvoľníte, zabudnete na stres a spomalíte, môže sa zlepšiť aj váš spánok. Dôvodom je najmä fakt, že počas horúceho kúpeľa sa vaša telesná teplota zvyšuje a napokon sa zvýši, keď vyjdete z vane von. Takýmto spôsobom pripravíte telo na spánok, ktorý bude omnoho kvalitnejší a hlbší.

Ako na to?

Stačí, ak napustíte vaňu horúcou vodou, pridáte soľ či penu a budete si užívať daný okamih. Samozrejme, počas bathleisure môžete vykonávať aj skin care rutinu, čítať knihu alebo len tak oddychovať so zavretými očami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 07:55