Objavte liečivé účinky kapucínky.dreamstime
StoryEditor

Blahodarné účinky tejto kvitnúcej rastliny sú neuveriteľné: Ochráni vás pred vírusmi či zápalom

06.11.2023, 19:00
Zdravie

Poznáte kapucínku? Ak nie, mali by ste. Táto okrasná kvitnúca rastlina totiž nielenže dobre vyzerá, ale aj lieči. Vďaka svojmu obsahu vám môže pomôcť s veľkým množstvom zdravotných problémov, a to najmä v tomto vírusovom období. Pozrite sa, čo všetko dokáže.

Aj keď kapucínku môžete spozorovať od mája do októbra v mnohých záhradách, len máloktorá z vás vie, že táto rastlinka nielenže dokáže skvele skrášliť záhon, ale aj liečiť. Dôvodom je najmä fakt, že v sebe ukrýva nespočetné množstvo vitamínov a minerálov, ako je napríklad vitamín C, vápnik, železo a draslík. Práve vďaka tomu je schopná pomôcť pri rôznych zdravotných problémoch. Či už si z nej pripravíte čaj alebo vyrobíte tinktúru, tešiť sa môžete z týchto liečivých účinkov.

Zbaví vás tráviacich ťažkostí

Ak vás bude trápiť nepríjemná hnačka, zápcha či iný tráviaci problém, uvarte si čaj z kapucínky. Keďže je považovaná za prírodné antibiotikum, pôsobí ako preháňadlo, má protivírusové a protiplesňové účinky, týchto ťažkostí vás dokáže zbaviť naozaj veľmi rýchlo.

Zlepší obranyschopnosť

Existuje veľké množstvo rastlín, ktoré vám dokážu pomôcť s lepším imunitným systémom a obranyschopnosťou organizmu. K nim nepochybne patrí aj kapucínka, ktorej odvar či tinktúra vás zachráni práve v tomto vírusom období. Vďaka tomu, že obsahuje viac vitamínu C ako akékoľvek citrusové ovocie, môže byť skvelým pomocníkom pri nachladnutí, chrípke, zápale mandlí či nádche.

Skvelá pri bolestivej menštruácii

Liečivé účinky kapucínky môžu potešiť najmä tie z vás, ktoré mávajú problémy s močovým mechúrom alebo trpia často bolestivou menštruáciou. Dôvodom je predovšetkým fakt, že táto rastlina dokáže bojovať s bakteriálnymi zápalmi, infekciami, upravuje cyklus a utlmuje bolesť.

Vylieči aj nepekné akné

Ak mávate časté problémy  akné či iným kožným problémom, mali by ste si vyrobiť tinktúru z kapucínky. Tá je vynikajúca najmä na suchú pokožku, aknóznu pleť, ale aj rôzne alergické reakcie. Takisto si ňou môžete potrieť bolestivú ranu, ktorú vylieči už za pár dní a predíde hnisaniu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 22:15