Tieto druhy tekvíc v sebe ukrývajú najviac liečivých účinkov.dreamstime
StoryEditor

Tekvicová sezóna sa začala: Pozrite sa, ktoré druhy sú najlepšie pre vaše zdravie

29.10.2023, 09:00
Zdravie

Tekvice patria k typickým symbolom tohto ročného obdobia. Síce vám cez jeseň slúžia najmä ako dekorácie, niektoré jedlé druhy by ste mali začať využívať aj v kuchyni. Neviete, ktoré chutia najlepšie a ukrývajú v sebe najviac liečivých účinkov? Pozrite sa, ktoré druhy sa oplatí konzumovať pravidelne.

Jeseň je tu a spolu s ňou prichádza aj tekvicová sezóna. Mnohé z vás túto všestrannú zeleninu využívajú najmä ako dekoráciu, no mali by ste vedieť, že má rozmanité využitie aj v kuchyni. Existujú dokonca druhy tekvíc, ktoré v sebe ukrývajú všemožné liečivé účinky, vďaka ktorým dokážu pomôcť s veľkým množstvom problémov. Pozrite sa, aké tekvice by sa na vašom tanieri mali vyskytovať častejšie.  

Tekvica Hokkaido

Jednou z najpredávanejších a najobľúbenejších tekvíc je nepochybne tekvica Hokkaido. Okrem toho, že má sladkú a výraznú chuť, je plná telu prospešných vitamínov, živín a minerálov, ako je napríklad vápnik, zinok, železo či betakarotén. Pomôcť vám môže pri problémoch so srdcom, žalúdkom či prostatou. Keďže je schopná odvodniť organizmus a detoxikovať telo, oceniť jej účinky môžu aj tie z vás, ktoré sa snažia schudnúť.

Maslová tekvica

Maslová tekvica patrí k všestranných tekviciam, ktoré môžete grilovať, variť, piecť či pridať do koláčov. Nájsť v nej môžete vitamín A, C a E, ale aj draslík, mangán, horčík či folát. Keďže obsahuje málo kalórii a cítite sa po jej konzumácii sýte, skvelá je najmä pri chudnutí. Rovnako tak pomôže s trávením, lepším zrakom či pevnejšími kosťami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 13:26