Jeseň je tu a spolu s ňou prichádza aj tekvicová sezóna. Mnohé z vás túto všestrannú zeleninu využívajú najmä ako dekoráciu, no mali by ste vedieť, že má rozmanité využitie aj v kuchyni. Existujú dokonca druhy tekvíc, ktoré v sebe ukrývajú všemožné liečivé účinky, vďaka ktorým dokážu pomôcť s veľkým množstvom problémov. Pozrite sa, aké tekvice by sa na vašom tanieri mali vyskytovať častejšie.
Tekvica Hokkaido
Jednou z najpredávanejších a najobľúbenejších tekvíc je nepochybne tekvica Hokkaido. Okrem toho, že má sladkú a výraznú chuť, je plná telu prospešných vitamínov, živín a minerálov, ako je napríklad vápnik, zinok, železo či betakarotén. Pomôcť vám môže pri problémoch so srdcom, žalúdkom či prostatou. Keďže je schopná odvodniť organizmus a detoxikovať telo, oceniť jej účinky môžu aj tie z vás, ktoré sa snažia schudnúť.
Maslová tekvica
Maslová tekvica patrí k všestranných tekviciam, ktoré môžete grilovať, variť, piecť či pridať do koláčov. Nájsť v nej môžete vitamín A, C a E, ale aj draslík, mangán, horčík či folát. Keďže obsahuje málo kalórii a cítite sa po jej konzumácii sýte, skvelá je najmä pri chudnutí. Rovnako tak pomôže s trávením, lepším zrakom či pevnejšími kosťami.