PMS je často sprevádzaný nepríjemnými bolesťami.dreamstime
StoryEditor

Zatočte s príznakmi PMS pomocou byliniek, pohybu aj stravy

19.06.2023, 14:00
Zdravie

Predmenštruačný syndróm trápi mesiac čo mesiac takmer 80% žien. Je sprevádzaný nepríjemnými symptómami a neraz o ňom nevedia len samotné ženy, ale aj ich okolie. No príznaky môžete zmierniť. Pomôže vám pri tom pohyb, strava aj niektoré bylinky.

Strava

Mnohokrát práve počas PMS máte pocit, že ak nevyjete polovicu zásob v chladničke, nebudete spokojné. A hoci je to veľmi ťažké, verte nám, sme v tom s vami, mali by ste si niektoré potraviny radšej odoprieť. Predovšetkým sladkosti a nezdravé potraviny plné soli vám vôbec neprospejú. Práve naopak, ešte viac podporia plynatosť ktorá je už aj tak dosť nepríjemná. Počas PMS sa zamerajte na zvýšenú konzumáciu ovocia, zeleniny, strukovín a chudého bieleho mäsa či rýb. Rovnako dobre pre vaše spomalené trávenie budú kyslé mliečne výrobky ako biely jogurt či acidofilné mlieko a kefír.

Pohyb

Veríme vám, že by ste sa niekedy pred a počas menštruácie najradšej zabarikádovali medzi štyrmi stenami. No nerobte to. Najlepšie pre vaše telo bude, ak mu doprajete príjemný nenáročný pohyb. Joga, pilates, ľahký silový tréning ale aj pomalší beh či rýchla prechádzka ovplyvnia nie len váš fyzický, ale aj psychický stav.

image

Joga aj pilates vám len pomôžu.

pexel
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 17:42