Čaj alebo nápoj z mäty vás zbaví tráviacich problémov.pexels
StoryEditor

Mäta pieporná: Zbaví vás tráviacich problémov ale aj nepríjemného zápachu z úst

17.06.2023, 14:00
Zdravie

Mätu netreba nijako zvlášť predstavovať. Túto rastlinu bežne pestujete vo vašich záhradkách, ale darí sa jej aj vo vnútri. Ak ju však náhodou zasadenú nemáte, mali by ste to zmeniť. Má totiž oveľa viac využití než len ako chutný čaj.

Mäta je nenáročná na pestovanie a obsahuje množstvo cenných látok a vitamínov ktoré vám pomôžu pri rôznych zdravotných ťažkostiach.

Nachladnutie

To, že sa dopujete čajíkmi pri bežnom nachladnutí, ale aj silnej nádche či chrípke nie je nič výnimočné. Čaj z čerstvej mäty by počas dní kedy sa necítite úplne fit nemal chýbať. Za zlepšenie vášho zdravotného stavu môžu predovšetkým vitamíny A, B a C, ale tiež železo či množstvo antioxidantov ktoré pomáhajú pri vylučovaní toxínov z tela. Čaj vás teda nie len zahreje, ale zmierni aj príznaky nachladnutia.

Trávenie

Šálka mätového čaju vás zbaví nie len nepríjemných kŕčov brucha či žalúdka, ale tiež hnačky či ostatných tráviacich problémov. Ak teda pocítite nevoľnosť, rozhodne neváhajte a doprajete si tento teplý nápoj čo najskôr. Rovnako upokojí žalúdok pri zvracaní.

image

Mäta obsahuje množstvo vitamínov.

pexels
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 19:46