PMS je často sprevádzaný nepríjemnými bolesťami.dreamstime
StoryEditor

Zatočte s príznakmi PMS pomocou byliniek, pohybu aj stravy

19.06.2023, 14:00
Zdravie

Predmenštruačný syndróm trápi mesiac čo mesiac takmer 80% žien. Je sprevádzaný nepríjemnými symptómami a neraz o ňom nevedia len samotné ženy, ale aj ich okolie. No príznaky môžete zmierniť. Pomôže vám pri tom pohyb, strava aj niektoré bylinky.

Nepríjemné bolesti hlavy aj brucha, nafukovanie či výkyvy nálad. To všetko a niekedy aj oveľa viac si musíte vytrpieť pred tým, než sa dostaví samotná menštruácia.

Lekárska pomoc

Ak pred menštruáciou trpíte neznesiteľnými bolesťami alebo náladami ktoré zasahujú do vášho života viac než je únosné, poraďte sa so svojim lekárom. Možno bude ideálnym riešením pre vás antikoncepcia. Tá udrží vaše hormóny pod kontrolou a príchod menštruácie tak nebude pre vás taký dramatický a bolestivý.

Bylinky

Ak viete, že každý mesiac absolvujete tortúru s PMS, preventívne si nasaďte čajíky už pár dní pred tým, než to celé vypukne. Čaj zo šalvie, senovky gréckej ale aj ploštičníka strapcovitého popíjajte niekoľkokrát denne pred aj počas menštruácie. Uľavia od bolesti aj od nervozity ktorá nie je v tomto období ničím výnimočným.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. máj 2024 21:03