Neuveríte, čo všetko dokáže himalájska soľ s vašim telom.dreamstime
StoryEditor

Detoxikuje a uvoľní organizmus: Vymeňte bežnú kuchynskú soľ za himalájsku

11.02.2023, 17:00
Zdravie

Himalájska soľ kedysi slúžila ako materiál ezoterických lámp, no dnes ju môžete nájsť v soľných jaskyniach, ale aj gastronómii. Je ospevovaná najmä pre svoje zdravotné benefity. Nielenže je skvelá na detoxikáciu organizmu, ale môže podporiť aj vaše trávenie. Pozrite sa, prečo by ste mali vymeniť kuchynskú soľ za himalájsku.

Himalájska soľ sa výrazne odlišuje od bežnej kuchynskej soli. Obsahuje viac ako 80 základných minerálov vrátane draslíka, horčíka a vápnika. Rovnako tak v sebe ukrýva oveľa menej sodíka ako iné stolové soli, pretože je menej rafinovaná. Naproti iným dokáže s vašim telom pri pravidelnej konzumácii neuveriteľné veci. Pozrite sa, s čím všetkým vám môže pomôcť.

Detoxikuje organizmus

Ak si každý deň naordinujete nápoj zložený z vody a himalájskej soli, môžete pomôcť telu pri odstraňovaní toxínov z tukového tkaniva a kože. Vďaka takejto očiste sa budete cítiť sviežo a plné energie.

Podporí vaše trávenie

Pridanie himalájskej soli do vášho jedálnička nie je len skvelý spôsob, ako získať príjem sodíka či živín do vášho tela. Takisto si môžete zaistiť lepšie trávenie, vstrebávanie minerálov a bielkovín.

Skvelá pri chudnutí

Himalájska soľ pomáha urýchľovať trávenie, vďaka čomu má schopnosť potláčať chuť do jedla a navodiť pocit plnosti žalúdka, čo môžu oceniť najmä tie z vás, ktoré sa pokúšajú stratiť nadbytočné kilogramy.

image

Kúpeľ z himalájskej soli upokojí vaše telo i myseľ.

dreamstime

Upokojí celé telo

Ak vás budú trápiť unavené svaly, doprajte si kúpeľ z himalájskej soli, ktorý absorbuje minerály cez pokožku a upokojí celé telo. Jednoducho, do vane nasypte 1 šálku soli, vo vode vydržte minimálne 15 minút a užívajte si kľud.

Zníži krvný tlak

Naproti bežnej kuchynskej soli dokáže himalájska chrániť zdravie na takmer všetkých frontoch. K jej základným účinkom patrí ochrana ciev pred poškodením, no je schopná odstrániť aj kŕčové žily, zlepšiť krvný obeh a tým aj znížiť krvný tlak.

Soľou pre lepší spánok

Himalájska soľ dokáže pozitívne vplývať na kvalitu vášho spánku. Totiž, môže za aj fakt, že telu poskytuje množstvo minerálnych látok, ktoré uvoľňujú myseľ. Či už ju skonzumujete v obľúbenom jedle alebo si doprajete soľný kúpeľ, rozhodne sa vám bude spať sladšie než inokedy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:28